Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

14 riberencs obtenen el títol de mosso de magatzem en l’últim curs del Ribera d’Ebre VIVA per a aquest 2017

16 novembre 2017 · Noticies

Classe de formació del curs de mosso de magatzem del Ribera d’Ebre Viva.

Aquesta setmana ha finalitzat el curs de mosso de magatzem, que va començar a l’octubre i que ha estat la darrera de les tres propostes formatives d’aquest 2017 per a persones en recerca activa de feina dins el projecte Ribera d’Ebre VIVA, impulsat des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre a partir de les demandes dels mateixos empresaris riberencs. Dels 14 inscrits al curs de mossos de magatzem, 7 ja tenien experiència laboral prèvia en aquest àmbit, tot i que no tenien estudis relacionats, i els altres 7 es van apuntar amb l’objectiu d’ampliar el seu ventall laboral i poder treballar en aquest sector.

Amb aquests, doncs, són 40 les persones en recerca activa de feina a la comarca que s’han format aquest any, gràcies a les accions impulsades a nivell comarcal: aquests 14 com a mossos de magatzem, però també com a dependents de comerç i com a ajudants de cuina i rebosteria, cursos aquests dos que es van fer al primer semestre de 2017.

 

La formació augmenta les probabilitats de trobar feina

Les visites a les empreses són un dels valors afegits del curs, ja que contacten amb el món laboral.

En la darrera sessió, celebrada aquest dimecres, els participants del curs de mosso van visitar dues empreses de la comarca per complementar la seva formació: Pescaporta i Vestas. En el cas de la primera, establerta a Vinebre, la visita els va servir per veure in situ diferents tasques de mosso de magatzem que han de ser capaços de complimentar, com l’envasat de productes congelats, la neteja de furgonetes o del magatzem si es donés el cas… “És molt important el caràcter i la forma de fer de les persones en una feina”, segons Maria Carme Porta. En la visita a l’empresa flixanca Vestas van poder comprovar la importància en la gestió del material en estoc, ja que “qualsevol desquadrament pot suposar un impacte econòmic per l’empresa”, els va explicar Sergi Pasqual, responsable del seu magatzem.

La presidenta els va fer lliurament dels diplomes conforme tenen coneixements per fer de mosso de magatzem.

Després d’aquestes visites, la presidenta del Consell, Gemma Carim, va lliurar els diplomes als participants del curs, en un acte en què va animar-los a seguir treballant per trobar feina i a aprofitar les molts recursos que ofereix el Consell Comarcal per ajudar-los a incorporar-se al mercat laboral. La presidenta va subratllar la importància de la formació continuada per augmentar les possibilitats d’ocupació: “La meva experiència laboral a l’Oficina de Treball em diu que aquest tipus de cursos tenen resultats i la gent que els fa acaba trobant feina”, va dir-los Carim, afegint que el de mosso de magatzem és “un perfil molt demandat i tenir el carnet de conduir carretons té un valor afegit, ja que moltes empreses el demanen i d’altres, com les de la fruita dolça, el necessiten”.

 

Formació compaginada amb pràctiques en empreses

El curs permet fer pràctiques en empreses.

Entre els participants, hi ha hagut joves de menys de 30 anys i també majors de 50, el que “ha permès formar un grup molt heterogeni, on uns i altres s’han complementat a la perfecció: els més grans han aportat la seva experiència i els més joves, la seva il·lusió i coneixements previs, ja que aquest grup tenia un nivell d’estudis més elevat”, explica la tècnica comarcal.

La majoria dels participants al curs esperen ara que arribi el moment de complementar la formació teòrica de 120 hores amb les pràctiques en empreses del territori, que es preveu que es faran al mes de desembre. Precisament el fet de poder fer pràctiques en empreses riberenques, així com la visita feta durant el curs a algunes d’elles, és un dels factors que més valoren els alumnes d’aquests cursos.

 

Noves edicions l’any que ve

De cara a l’any vinent, tot i que encara pendents d’aprovació, tenen prevista una nova edició del curs d’ajudant de cuina i també del de cuidador/a persones dependents (d’aquest darrer es doblaran les hores de la primera edició). Finalment, com a novetat, s’afegiria un curs de peó agrícola centrat en tècniques de poda, empeltre i carnet de manipulador de productes fitosanitaris bàsic.

El Ribera d’Ebre VIVA és un projecte integrat d’abast territorial que combina accions de promoció de l’ocupació i desenvolupament local, coordinat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i amb el suport dels ajuntaments, entitats i empreses de la comarca. Està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: