Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Una delegació colombiana visita la Ribera per conèixer el model de internacionalització de la fruita dolça

15 novembre 2017 · Noticies

La reunió es va celebrar a la seu del Consell Comarcal, a Móra d’Ebre.

La presidenta del Consell de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, i el gerent, Jordi Borràs, han rebut una delegació de la Cambra de Comerç de Casanare (Colòmbia) per donar-los a conèixer la realitat de la nostra comarca, i més concretament el sector de la fruita dolça.

La visita de la delegació colombiana a la Ribera s’emmarca en un viatge que fan per buscar nous models de negoci, principalment per al seu sector de la pinya. És per això que han mostrat interès en la Ribera d’Ebre, ja que el viatge els ha permès conèixer i visitar diversos projectes i empreses riberencs que han dut els darrers anys a terme un procés similar amb la fruita dolça, dins el projecte Ribera d’Ebre Viva.

Durant la reunió, que s’ha fet a la seu del Consell Comarcal, a Móra d’Ebre, els representants comarcals els han explicat l’estratègia global que s’ha seguit amb els projectes d’internacionalització de la fruita dolça i com aquests han millorat la competitivitat de cada empresa o productor i alhora la competitivitat global de tot el sector, i per tant la repercussió que això ha tingut a tota comarca de la Ribera.

Visites a empreses de la Ribera

Després de la reunió al Consell, els membres de la delegació colombiana han fet una visita a Cerima Cherries (productors internacionals de cireres amb seu a Tivissa) i al Grup Fruiter (la cooperativa més gran de Tarragona en producció de fruita dolça, que està ubicada a Benissanet). Totes dues empreses han participat donant a conèixer les seves experiències des de l’àmbit privat. Un dels principals objectius de les visites ha estat conèixer de primera mà com que els productors de la Ribera d’Ebre han esdevingut proveïdors directes de fruita de pinyol, evitant amb la mesura del possible els intermediaris, però també es busca afavorir la cooperació entre empreses, per tal de consolidar i fer créixer un sector estratègic per a la comarca, com és el de la fruita dolça.

La Ribera d’Ebre no és l’única destinació del viatge d’aquest grup colombià. Durant aquesta setmana, la delegació de la Cambra de Comerç de Casanare visitarà altres llocs de Catalunya on també s’està treballant per a millorar la competitivitat de les empreses, per conèixer nous models de negoci que els puguin ser útils en el seu procés de millora.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: