Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Continua oberta la inscripció a la 16a Jornada de Salut, enguany destinada a la diversitat sexual

13 novembre 2017 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre organitza un any més, i ja són 16 edicions, la Jornada de Salut destinada a la formació dels professionals del sector, aquest any dedicada a La diversitat sexual i de gènere. Serà el pròxim dimecres 22 de novembre, sota el lema Totes les orientacions, identitats i expressions són (im)POSSIBLES, quan s’incidirà en la formació sobre què vol dir la diversitat sexual i de gènere, com s’ha d’entendre i de quina manera es pot educar en el respecte a les orientacions sexuals de cadascú. A continuació, en un segon debat s’abordarà l’assetjament LGBTIfòbic i quin és el paper dels professionals per prevenir-lo.

La jornada s’havia programat inicialment per la setmana passada, el dimecres 8, però es va posposar per la convocatòria de vaga. Així, està ja confirmada l’assistència de mig centenar de professionals d’Educació, Serveis Socials, Salut i Joventut del territori, als quals encara s’ho poden sumar més interessats, ja que la inscripció continua oberta.

La importància de la formació per afrontar el dia a dia

Clica a la imatge per veure el programa de la Jornada de Salut.

Les ponències aniran a càrrec de Sara Barrientos Carrasco, antropòloga, especialista en violència masclista i fundadora de Candela, una entitat sense afany de lucre fundada l’any 2004, que es dedica a l’educació afectivosexual, la prevenció de la LGTBIfòbia i la violència masclista. Abans, Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre; el doctor Joan Galbany, director de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, i Norma Pujol, coordinadora de Joventut a les Terres de l’Ebre, faran la presentació de la jornada.

El Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre explica que els motius per centrar la jornada en la temàtica de la diversitat sexual i de gènere, a banda de ser un tema d’actualitat, és donar resposta a la llei 11/2014, del 10 d’octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres, intersexuals i erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. L’objectiu d’aquesta llei és evitar situacions de discriminació i violència per assegurar que a Catalunya es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat.

Des del Consell destaquen que la jornada posa l’accent en l’àmbit de la formació i sensibilització de qualsevol professional que en algun moment es pugui haver d’enfrontar a un cas relacionat amb la discriminació per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere i el corresponent deure d’intervenció que té el professional.

La Jornada es farà a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i les inscripcions es poden fer al mateix Consell Comarcal, al telèfon: 977 401 851 o a l’adreça de correu electrònic: joventut@riberaebre.org.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: