Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Alumnes de 3r d’ESO visiten el Consell per conèixer els serveis de l’Oficina Jove de la Ribera

13 novembre 2017 · Noticies

Els alumnes de 3r curs de l’ESO de l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre han dedicat una classe de tutoria a visitar el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i conèixer, així, els serveis que es pretén a la comarca, especialment aquells que s’ofereixen des del Servei Comarcal de Joventut. Un primer grup va fer la visita el passat dilluns dia 6, mentre que el segon grup ha estat al Consell aquest matí.

Els alumnes, acompanyats de la seva tutora, han conegut en primera persona l’Oficina Jove de la Ribera, un espai que la gran majoria d’ells mai abans havia trepitjat. Les tècniques comarcals els han explicat quins serveis posen al seu abast: borsa de treball, formació, orientació educativa, informació de recursos i serveis per a la seva edat, i programes com el Garantia Juvenil per fomentar l’ocupació juvenil. “Al llarg del curs anem a l’institut a fer diverses activitats però a vegades determinats temes potser no es comenten o simplement no saben que també els podem ajudar en més coses”, expliquen les tècniques comarcals, per a les qui visites com les d’avui són especialment importants per promocionar els serveis d’atenció personal que ofereixen a aquest col·lectiu riberenc, i que a vegades no són prou conegudes entre els joves.

Els nois i les noies han mostrat especial interès en els cursos de formació que es fan des del Consell, sobretot els de monitor de lleure, informàtica i idiomes. A més, molts han descobert la presència a les xarxes socials de l’Oficina Jove de la Ribera d’Ebre, que disposa de pàgina de facebook i a perfil a instagram. Les tècniques els han animat a seguir els seus perfils perquè són molt actius en informació de matèria i interès juvenil.

Descobrint altres àrees de treball comarcals

Els joves han mostrat una actitud d’interès en aquesta activitat, durant la qual també han pogut conèixer altres àrees de treball del Consell Comarcal: Acció Social, Promoció Econòmica, Turisme, Informàtica, Serveis Tècnics, Esports, Cultura, Consum o el Servei de Català. A més, han tingut l’oportunitat de trobar-se també amb la presidenta del Consell, Gemma Carim, que els ha explicat com és el dia a dia a la institució i han pogut conèixer de primera mà la sala de plens on els consellers comarcals, representants de tots els pobles, es reuneixen mensualment per aprovar polítiques de la Ribera d’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: