Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal promociona els productes de la Ribera d’Ebre a la Fira Multisectorial de Móra la Nova

27 octubre 2017 · Noticies

Un any més el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha estat present aquest darrer cap de setmana d’octubre a la Fira Multisectorial de Móra la Nova, “un punt de trobada i un gran aparador per als 17 pobles de la nostra comarca”, en paraules de la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, que ahir va participar en la inauguració, juntament amb conselleres comarcals, alcaldes, regidors i una àmplia representació del món associatiu i empresarial de la Ribera. L’encarregat de pregonar aquest any la Fira va ser l’escriptor i periodista Martí Gironell, que va remarcar que les fires intercomarcals, com la riberenca, com “un esdeveniment interterritorial, cruïlla de persones, de camins i de negocis, un espai d’oportunitats”. Gironell va instar als riberencs a mantenir sempre “els peus ben arrelats a la terra”.

El pregoner de la Fira, Martí Gironell, atenent les explicacions de la presidenta comarcal a l’estand del Consell.

Això és precisament el que es vol transmetre a l’estand de la Fira del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre: els nostres orígens. I és que en aquesta edició, l’estand comarcal canvia d’ubicació per situar-se a l’interior del pavelló firal i es dedica a la promoció dels productes de la Ribera d’Ebre, evocant el passat agrícola i les arrels de la nostra comarca. Els visitants que s’apropin a l’espai firal comarcal, doncs, es trobaran els 10 productes agroalimentaris que per la seva singularitat respecte a altres territoris, per la seva qualitat o per la seva notorietat formen part dels imprescindibles de la cistella riberenca.

L’objectiu és donar a conèixer aquests productes riberencs entre el públic visitant i els mateixos veïns de la comarca, aprofitant que es calcula que unes 50.000 persones passaran per la fira aquest cap de setmana, segons càlculs d’altres anys, aprofitant a més també per a promocionar els nostres actius entre les persones que ens visiten procedents d’altres territoris, ja que aquesta és una de les cites de referència del sud de Catalunya i les Terres de l’Ebre.

 

Imprescindibles de la cistella de productes riberencs

Representants comarcals a l’estand de la Fira Multisectorial, durant la seva inauguració.

Els productes riberencs per excel·lència són la fruita dolça (cirera i préssec), oli, olives, vi, mistela, formatge (brossat i altres), mel, pastissets de cabell d’àngel, botifarra i la Cabra Blanca de Rasquera. Tots ells es van incloure en l’estudi que es va fer inicialment dins del programa Ribera d’Ebre Viva per a la diversificació econòmica de la comarca, i que parlava de les “Potencialitats del sector primari per a la millora de la competitivitat” a la comarca. Ja llavors, l’any 2010, quan es van definir quins són aquests productes autòctons i artesanals de la comarca, l’objectiu era treballar conjuntament amb el sector agroalimentari estratègies que els consolidés de cara al futur, dins les polítiques de Desenvolupament Econòmic del Consell.

 

Estratègics per a la diversificació econòmica de la comarca

Així, la presència del Consell a la fira d’aquest any vol donar també conèixer les polítiques de diversificació econòmica, a través del programa Ribera d’Ebre Viva, i més concretament amb els subsectors de més pes en la indústria agroalimentària de la comarca, pel nombre d’empreses i ocupació que generen: la fruita dolça, el vi i l’oli.

Els productes de la Ribera d’Ebre, protagonistes de l’estand del Consell Comarcal.

El treball del sector públic amb el sector privat dels darrers anys ha permès donar suport a la internacionalització de les empreses de la fruita, consolidant la seva ocupació; s’ha creat un vi propi de la Ribera d’Ebre: la Pocavergonya, que enguany ja està produint la seva tercera anyada; i s’està treballant per presentar en els pròxims mesos un oli gourmet també amb el distintiu de qualitat i denominació d’origen propi de la Ribera d’Ebre.

En aquest sentit, la presidenta del Consell va aprofitar ahir la seva visita a la Fira per refermar el seu compromís per millorar la competitivitat de les empreses agrícoles de la comarca. Per això es continuarà treballant des de les Taules de Treball comarcals, conjuntament amb el sector privat, en l’aposta per consolidar tots els productes agroalimentaris riberencs.

 

Serveis a persones i ajuntaments

Les persones que s’apropin durant tot el cap de setmana a l’estand comarcal, situat del pavelló firal on es concentren la major part dels comerços i empreses, també podran informar-se dels serveis que ofereix l’ens comarcal al territori, tant d’aquells dirigits als ciutadans, com dels que es donen de suport a l’activitat dels Ajuntaments. I és que tot i que l’estand posa l’accent en el sector agroalimentari, el Consell destina la seva activitat a donar servei a tota la comarca: “des de persones que busquen feina o necessiten orientació o suport, com als empresaris que treballen de costat amb els tècnics comarcals per a la diversificació econòmica o per tirar endavant inversions i projectes; com als ajuntaments de tots els pobles, amb els quals es treballa conjuntament”, ha afegit la presidenta.

Els visitants trobaran a l’estand comarcal fotografies antigues dels 17 pobles, a més de producte local.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: