Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Una sessió per conèixer casos d’èxit tanca el cicle formatiu anual “Cafè del Comerç” per als comerciants

25 octubre 2017 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha acollit aquesta tarda la darrera de les sessions d’El Cafè del Comerç d’aquest any, i més concretament una jornada formativa que gira al voltant de casos d’èxit per a la promoció comercial. La jove empresària de Rubí Meritxell Siurana, de Lo Salat, i el tarragoní Melcior Bustos de la botiga El Lloro, amb venda també on line, han posat en comú la seva experiència amb els comerciants riberencs que un dia més s’han trobat a la formació impulsada pel Consell, dins el projecte Ribera d’Ebre Viva.

“Tarannà positiu, mentalitat oberta, emprenedoria, empenta i imaginació per aixecar una empresa” són alguns dels consells que els ponents han donat als comerciants implicats en la dinamització comercial de la comarca, que contempla diferents accions conjuntes, entre elles la professionalització i formació dels seus botiguers. És en aquest context que se situa la sessió formativa d’avui al migdia, aprofitant l’horari tancat a migdia dels seus negocis per formar-se. Una implicació que ha volgut destacar la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, en la cloenda d’aquest cicle anual per agrair la “bona resposta” per part dels botiguers a les iniciatives que s’organitzen conjuntament “per tirar endavant un sector que és “estratègic per al futur i la diversificació econòmica de la Ribera”.

Per Carim, “és molt important que la gent i els empresaris de casa nostra creguem en nosaltres mateixos i en les nostres possibilitats per tirar els negocis i la comarca endavant, ja que de tots plegats depèn que la Ribera d’Ebre sigui una comarca viva i activa”.

Molt bona acollida dels comerciants

Amb la trobada d’avui es tanca el cicle Cafè del Comerç, que s’ha celebrat per segon any consecutiu. En total, aquest 2017 han estat 5 sessions, amb una assistència mitjana de 20 persones en les diferents xerrades programades des del passat mes de maig i fins avui. S’ha parlat de tendències d’aparadors, fidelització de la clientela, l’originalitat i el comerç rural i el comerç urbà, donant a conèixer tècniques innovadores i iniciatives de senzilla aplicació per dotar els establiments riberencs d’eines per fer-los més competitius i esdevenir una font de riquesa al territori. La valoració per part dels mateixos comerciants ha estat molt positiva, ja que els ha permès aprendre, de manera pràctica i participativa, com millorar en molts aspectes el seu establiment.

Tot plegat, s’emmarca en el Pla de Dinamització Comercial 2016-2019, consensuat i validat l’any passat des de la Taula Comarcal de Comerç que treballa per erigir-se com la primera opció de compra per als habitants de la Ribera d’Ebre. Entre altres accions, es treballa conjuntament amb les associacions de comerciants de la comarca, realitzant tallers a les escoles per donar a conèixer l’ofici als nens i nenes dels pobles, o organitzant visites sectorials perquè els botiguers coneguin els punts d’interès turístic o impulsant un programa de locals buits.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: