Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre mostra el suport institucional al Govern de la Generalitat en aquests moments històrics

25 octubre 2017 · Noticies


El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat avui tres mocions relatives a la situació política que s’està vivint al país, condemnant els fets ocorreguts l’1 d’octubre, exigint la immediata llibertat dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural i manifestant-se en contra de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya. Les tres mocions han estat aprovades amb els vots a favor dels consellers del PDeCat i ERC, i amb l’abstenció del PSC.

D’aquesta manera, els consellers comarcals han volgut mostrar el suport institucional de la Ribera d’Ebre al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d’octubre, condemnant la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes. També hi ha hagut paraules per demanar la mediació i el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional, així com per exigir la retirada dels efectius policials de l’Estat i demanar la dimissió del delegat del Govern d’Espanya a Catalunya, Enric Millo.

Entre els punts ordinaris del dia, el ple ha aprovat la delegació a la presidenta comarcal de les competències per licitar i executar les obres previstes dins el projecte Camí de Sirga del FEDER, per tal d’agilitzar la tramitació que exigeix una actuació de tal envergadura, en la qual estan implicats set municipis de la Ribera. La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, s’ha mostrat confiada en que els moments polítics actuals no afectaran projectes com el del Camí de Sirga que s’executa amb fons europeus a la comarca: “És veritat que estem en un moment d’incertesa però el món i la vida als nostres pobles no es para. Hem de continuar tirant endavant i sóc optimista: ens en sortirem!”.

Al ple d’avui, a més, ha pres possessió com a conseller comarcal de Lluís Miquel Zas, regidor del PDeCat de Ginestar; també ha estat el darrer dia per la consellera socialista Montserrat Latorre, que dóna pas a un company del seu partit.

Suport comarcal a la comunitat educativa a la tarda

També avui, abans del ple, la comunitat educativa de la Ribera s’ha concentrat davant les portes del Consell Comarcal, a la plaça Sant Roc de Móra d’Ebre, per defensar l’escola riberenca, i catalana. Directors, mestres, professors d’escola i institut, alumnes, consellers comarcals, alcaldes i regidors han fet sentir la veu del col·lectiu davant els atacs que ha rebut per part del Govern espanyol i diferents grups polítics el model educatiu català, injuriant també els mestres. El Consell Comarcal s’ha adherit a aquesta concentració, convocada en el Marc Unitari de la Comunitat Educativa. L’acte ha acabat amb la lectura per part d’alumnes dels dos instituts de la comarca del poema “Escola de Ribera” d’Ovidi Montllor i “Queda prohibit” de Pablo Neruda, així com el cant de l’Estaca de Lluís Llach. Durant aquest acte s’han pogut escriure missatges en cors de paper, una iniciativa que va començar l’1 d’octubre per part d’una mestra de Flix i que es va estenent per la resta de la comarca, promovent una revolució cívica per la pau.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: