Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Nova convocatòria d’ajuts europeus per tirar endavant projectes i inversions a la Ribera d’Ebre

22 setembre 2017 · Noticies

A partir d’avui, i fins al pròxim 30 de novembre, està oberta la convocatòria del LEADER 2017, que preveu una partida pressupostària de 665.047,32 euros per al desenvolupament econòmic i la creació d’activitat als pobles de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Les dues comarques formen part del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS), encarregat de la gestió d’aquests ajuts al territori.

Aquesta línia d’ajuts dóna suport a projectes que contribueixin a la diversificació econòmica i a la creació o el manteniment de llocs de treball, principalment de dones i joves, en àmbits com la creació i el desenvolupament de microempreses i pimes, la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, el foment d’activitats turístiques i la conservació i millora del patrimoni rural. En el cas de les pimes, han de realitzar una inversió mínima de 12.000 euros. Si, en canvi, són entitats públiques locals les que realitzen una inversió aquesta ha de ser mínim de 40.000 euros en la recuperació del patrimoni, inversions per a la mitigació del canvi climàtic o infraestructures que generin activitat econòmica. En tots els casos, els imports són sense IVA.

CONVOCATÒRIA LEADER 2017Aquests ajuts que formen part del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (2014-2020) cofinançat pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), i que aquest any preveu una inversió de 7.666.666,67 euros a les 11 zones rurals del país, entre elles les dues comarques que formen part del CIS. Aquest programa, del qual ja han sortit fins a la data tres convocatòries, amb la d’avui, preveu una inversió de més de 4 milions d’euros a la Ribera d’Ebre i la Terra Alta: 3.969.144,21 euros en ajuts a beneficiaris finals i 600.000 euros per a projectes de cooperació amb altres territoris rurals (en aquest cas, el COWOCAT_ rural) i projectes estratègics que en el cas de casa nostra és el del GR-99.

Bona experiència d’altres anys

En la passada convocatòria es van presentar 38 sol·licituds, de les quals se’n van aprovar 18, cinc dels quals a la Ribera d’Ebre: la creació d’una almàssera a Ascó i una planta elaboradora de cervesa a Ginestar, les millores tecnològiques relacionades amb les olives de taula presentades per una empresa de Móra d’Ebre, la transformació i comercialització de productes carnis d’una altra empresa morenca i un allotjament rural a la Torre de l’Espanyol.

L’impacte de les inversions del LEADER a la Ribera d’Ebre inclou fins a un centenar de projectes, si es tenen en compte també aquells que van formar part del LEADER 2017-2013. Aleshores a la comarca es van tirar endavant 26 projectes relacionats amb la transformació o comercialització de productes agraris, 39 per crear o desenvolupar microempreses, 25 per fomentar activitats turístiques i 4 per a la conservació del patrimoni.

 

Els interessats es poden posar en contacte amb el Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques, que en el cas de la Ribera d’Ebre té la seva seu al Consell Comarcal, a Móra d’Ebre.

Centre Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques

Plaça Sant Roc, 2 – 43740 Móra d’Ebre (Tarragona)

Tel. + 34 977 402 792

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: