Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Jornada per estendre el model de coworking rural de la Ribera a altres zones rurals de l’Estat i França

21 setembre 2017 · Noticies

cowocat_ruralLa Ribera d’Ebre acollirà, el pròxim dijous 5 d’octubre, una trobada interterritorial i transnacional de diferents Grups d’Acció Local (GAL) que, com el Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) Ribera d’Ebre – Terra Alta al nostre territori, treballen en el desenvolupament econòmic de zones rurals d’arreu de l’Estat i de França, amb el finançament de la Unió Europea.

L’objectiu d’aquesta trobada, organitzada per la Red Rural Nacional, és intercanviar experiències dels projectes de cooperació LEADER, i més concretament visiten la nostra comarca per conèixer de primera mà el projecte de cooperació Cowocat_rural amb el que es fomenta la creació d’ocupació i activitat econòmica als nostres pobles, a través del coworking o teletreball i gràcies a l’ús de les noves tecnologies per promoure l’emprenedoria. Entre els assistents, representants d’una desena de GAL de Castellà i Lleó, Galícia, Aragó i de la zona de Guéret al centre de França.

Rebuda al Consell i visita a Zona Líquida

Tot ells seran rebuts a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre el dijous 5 d’octubre, per la presidenta de la Ribera, Gemma Carim, i el president del CIS, Carles Luz, acompanyats del director territorial d’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació, Ferran Grau; i Patricia Martínez, de la Red Rural Nacional. Durant l’estada del grup a la comarca visitaran Zona Líquida, l’espai de coworking pioner en territori rural i de la qual s’han extrapolat bones pràctiques a replicar a altres espais de coworking a Catalunya que s’han creat més tard.

La gerent del CIS, Begoña Garcia, els presentarà aquesta forma de treball col·laboratiu a través de les TIC com una nova manera de treballar en entorns rurals, alhora que també tindran l’oportunitat de conèixer el paper d’aquests espais com a eina de desenvolupament econòmic i territorial, de la mà del president de l’Associació Coworking Catalunya (Cowocat), Jordi Silvente.

Tots els participants, entre els quals també emprenedors i professionals de la Ribera instal·lats a Zona Líquida, participaran en un debat per posar en comú els seus punts de vista i identificar oportunitats i problemàtiques concretes amb què es troben per viure i treballar en zones rurals. A més durant l’estança a casa nostra coneixeran actius propis de la comarca, com el llaüt el Roget o el vi riberenc La Pocavergonya; així com el restaurant Piscolabis de Móra d’Ebre i el Resort Rural Vilar Riu de Baix de Flix, projectes que al seu dia també es va finançar amb els ajuts del LEADER.

L’endemà divendres els representants dels GAL es traslladaran a Valls, concretament a l’espai La Magrana, on es faran dinàmiques de grup per plantejar i iniciar línies de treball conjuntes.

 

Programa Intercambio de experiencias para proyectos de cooperación LEADER interterritorial/transnacional

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: