Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV presenta la darrera radiografia econòmica de les Terres de l’Ebre

21 setembre 2017 · Noticies

La presidenta del Consell Comarcal i el director de la Càtedra, durant la presentació.

La presidenta del Consell Comarcal i el director de la Càtedra, durant la presentació.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha acollit aquesta tarda la presentació del Butlletí d’Anàlisi de la Conjuntura Local de les Terres de l’Ebre del segon trimestre de 2017, elaborat per la Càtedra d’Economia Local i Regional (CELIR) del Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV). A l’acte han assistit la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, i el director de la Càtedra, Joan Antoni Duró.

El document analitza la realitat econòmica ebrenca i en destaca el creixement de l’ocupació, amb un augment del 3%, el que suposa mig punt més que al trimestre anterior. A les Terres de l’Ebre tots els grans sectors de l’economia creixen, i remarca especialment el que experimenta el sector ebrenc de la construcció (5,2%) a més del sector serveis que creix a un ritme superior del mateix trimestre de l’any passat (3,1%), la indústria (2,8%) i el sector primari (0,2%). Destaca, en el cas de la capital de la Ribera, Móra d’Ebre, el comerç com a impulsor principal del creixement en el sector serveis (1,1%).

Pel que fa a l’evolució de l’atur a l’Ebre, ha continuat caient en el segon trimestre de 2017, situant-se en 10.034 persones, és a dir, 1.513 menys que el trimestre anterior, i 1.877 menys que en el mateix trimestre de l’any passat. D’aquests, 1.034 són veïns de la Ribera d’Ebre, la qual cosa representa que a la comarca hi ha una taxa d’atur del 7,1% i el 10,30% del total d’aturats de les Terres de l’Ebre. A la comarca hi ha 184 aturats menys que el primer trimestre de l’any, amb especial incidència entre els d’edats compreses entre els 50 i els 59 anys.

Tot i així, s’ha reduït en un 15,1% de la taxa d’atur comarcal registrada interanualment en aquest període de l’any. Una dada que segons la presidenta comarcal deixa intuir que “si comparant les dades de la mateixa època de l’any, l’atur baixa, sense canvis pel que fa a la indústria i amb igual impacte del sector de la fruita, és que altres sectors funcionen”, com poden ser els sectors estratègics en els quals s’està treballant en l’àmbit comarcal, dins el projecte Ribera d’Ebre Viva, com són el comerç i el turisme. Carim també ha apuntat que es comencen a veure resultats també gràcies a les inversions i projectes d’emprenedors de la comarca que es gestionen a través del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) Ribera Ebre – Terra Alta.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: