Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El poble de la Torre de l’Espanyol, escenari enguany de la Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre

6 setembre 2017 · Noticies

VIII Festa de la Jota de la Ribera d'Ebre

VIII Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre

La Torre de l’Espanyol acull aquest any la Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre, organitzada per l’associació Lo Fardell Patxetí i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, amb suport de tots els pobles riberencs. Serà la tarda del dissabte 16 de setembre, a la plaça de l’Església de la població, on es celebarà la vuitena edició d’aquesta cita riberenca per ballar la jota. La Torre és un poble amb tradició en aquesta dansa catalana. Lo Fardell Patxetí va recuperar la jota de la Torre de l’Espanyol l’any 2013. I la seva jota es balla per Sant Antoni, al voltant de la foguera i durant el descans de les anomenades dansades i de l’espenta. També és ballarà aquest dissabte.

En aquesta vuitena edició l’encarregat de donar el tret de sortida serà el conseller de Cultura, Lluís Puig, que participarà per primer cop a la festa. Precisament el conseller va guanyar l’any 1984 el Premi Nacional de Dansa amb la seua proposta de coreografia per a la Jota del Peuet.

Pel que fa a la festa de dissabte, no hi faltarà per segon any consecutiu la subhasta entre els assistents de coques dolces, un berenar popular, una mostra de productes artesans i sobretot la ballada de les 16 jotes dels 16 pobles i EMD de la comarca, acompanyats per la Banda de Música de Benissanet. Mireia Grangé, coordinadora de la festa, recorda que és una ballada oberta a tothom: “Tothom qui vulgui pot sortir a la plaça a ballar. No es necessita saber-ne, només tenir ganes de xalar al costat d’altres persones que els poden ensenyar a puntejar”. 

Per a cloure la ballada, enguany el grup convidat és l’ulldeconenc Pepet i Marieta, que presentarà el seu darrer disc, La revolució dels somnis, sense oblidar els seus èxits anteriors i les seves jotes, moltes d’elles reivindicatives i sempre amb un to xalador i de picardia.

La Festa començarà a les 17.30 hores a la plaça de l’Església de la Torre de l’Espanyol. Totes les activitats, inclòs el concert de Pepet i Marieta, són d’entrada lliure i gratuïta.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: