Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Obertes les inscripcions per als cursos de català per a adults del Servei Comarcal de Català de la Ribera d’Ebre

4 setembre 2017 · Noticies

cartell cursosEl Servei Comarcal de Català de la Ribera d’Ebre, que depèn del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre, impartirà, un any més, diversos cursos de català per a adults. En aquesta ocasió, l’oferta formativa és presencial i també a distància, i els cursos començaran a partir del setembre. Els de modalitat presencial s’impartiran a Móra d’Ebre, al centre de Formació d’Adults.

Es faran cursos dels nivells bàsic (A2), intermedi (B2), suficiència (C1) i superior (C2). Aquests nivells són els establerts en el Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR) i per això alguns han canviat de nom: l’antic nivell C és ara l’actual C1 o el superior, abans nivell D ara es diu C2.

Per aprendre, millorar o perfeccionar el català

Els de nivell bàsic són cursos adreçats a persones que no parlen català. El nivell bàsic es divideix en tres graus, però en l’oferta programada des del Consell Comarcal només s’ofereixen el grau 2 i 3 en la modalitat presencial. El calendari de les classes serà del 21 de setembre al 15 de febrer per al grau bàsic 2, i de febrer a juny per al bàsic 3. Les classes seran els dijous, de les 18.30 h a les 21 h.

Els cursos de nivell intermedi (B2) van adreçats a persones que ja parlen el català, però volen aprendre a expressar-se per escrit i oralment de manera més precisa, fluida i correcta. El nivell intermedi es divideix en tres graus, que s’impartiran a distància mitjançant la plataforma en línia parla.cat, amb alguna sessió presencial. La durada dels cursos serà trimestral i es faran del 22 de setembre al 15 de desembre, de gener a març i d’abril a juny.

El nivell de suficiència va adreçat a assolir un bon domini de la llengua general i també es divideix en tres graus, que s’impartiran en les dues modalitats: a distància (mitjançant la plataforma en línia parla.cat) i presencial. Les classes presencials es faran el dilluns i el dimecres, de les 19 h a les 21 h i el calendari previst per als diferents nivells és el següent: del 18 de setembre a l’11 de desembre (suficiència 1), de gener a març (suficiència 2) i d’abril a juny (suficiència 3).

El curs de coneixements superiors (antic nivell D I ara C2) és farà també en les dues modalitats: a distància i presencial. Amb una durada total de 90 hores, les classes presencials es faran el dimarts de les 18.30 h a les 21 h. El curs començarà del 19 de setembre i acabarà el 19 de juny. Cal destacar que el nou curs de nivell superior ha canviat de format i de prova final: actualment la prova no compta amb cap part eliminatòria, no té cap apartat de cap tipus teòric, consta de pocs exercicis pràctics i a la nota final s’hi suma una gran part de nota de curs.

Els cursos començaran la segona setmana de setembre i les places són limitades. Per a més informació i formalitzar la inscripció, cal dirigir-se al Servei Comarcal de Català de la Ribera d’Ebre, situat a la seu del Consell Comarcal (plaça de Sant Roc, 2, 1r, de Móra d’Ebre); per telèfon, al 977 40 18 51 (extensió 4) o a través del correu electrònic maymat@cpnl.cat.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: