Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’escriptor Andreu Carranza “convida” a sopar els guanyadors del XIII Premi Llibresebrencs de relats curts

2 agost 2017 · Noticies

Un escriptor i dos lectors compartint un sopar. Així acaba aquesta història, que va començar com un repte literari. En el marc de La Fira del Llibre Ebrenc d’aquest any, el Servei Comarcal de Joventut de la Ribera d’Ebre va demanar a l’escriptor riberenc Andreu Carranza que inicies un relat i es convidava a tot el que ho desitges a escriure un final per a aquesta història.

L'escriptor Andreu Carranza, al costat de la periodista riberenca Adriana Monclús, i els dos guanyadors.

L’escriptor Andreu Carranza, al costat de la periodista riberenca Adriana Monclús, i els dos guanyadors.

El mateix Carranza va ser l’encarregat de triar els tres millors finals, i els guanyadors van ser Tomàs Camacho, d’Alcanar, José Luís Garrido, de Tortosa, i Aina Ribes, d’Ascó. Dos d’ells van gaudir d’un sopar al restaurant La Creu, de Móra d’Ebre, amb l’escriptor asconenc, amb qui van compartir taula i tertúlia literària el passat dijous 27 de juliol: “va ser una vetllada molt agradable, pensava que això dels sopars amb escriptors, cantants… era només a la ficció, a les pel.lícules”, comentaven al final de la vetllada.

Per la seva banda, l’escriptor riberenc reconeixia que ha estat “una experiència nova, però molt enriquidora. Et demostra que la literatura és oberta, que a vegades tu escrius una cosa amb una idea i el lector fa la interpretació contrària. Em semblen perfectes aquests jocs de contes escrits a dues, quatre o mil mans”.

Un principi i 17 finals

“La Mireia espiava el veí que sortia de casa arrossegant una gran bossa negra. No havia conegut mai ningú tan metòdic i puntual…” Així comença el relat que, sota el títol “Heliotrops”, l’escriptor riberenc Andreu Carranza va escriure per al XIII Premi Llibresebrencs.org de relats curts per Internet, per a Joves Ebrencs, que organitza el  Servei de Joventut de la Ribera d’Ebre. 343 internautes van llegir el relat on line i es van proposar 17 finals, que havia de tenir una extensió de 200 caràcters com a màxim. Si voleu llegir els finals, ho podeu fer a la mateixa pàgina web de Wattpad on està publicat.

Aquesta iniciativa ha estat una de les novetats de l’edició d’enguany del certamen, juntament amb l’ús de la plataforma Wattpad, que ha permès incorporar el vot popular al Premi de relats curts. Amb aquesta proposta l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre participa un any més en la convocatòria del premi Llibresebrencs.org de relats curs a internet i ha volgut donar-li un valor afegit. El premi Llibresebrencs.org es va lliurar el darrer cap de setmana de maig a Móra d’Ebre, dins la Fira del Llibre Ebrenc, i coincidint amb la Fira d’Espectacles Literaris Litterarum.

Per conèixer més detalls de la vetllada, us deixem l’enllaç a al reportatge que ha fet Ràdio Móra d’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: