Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Una seixantena de joves riberencs s’enfronten aquests dies a les proves de selectivitat

15 juny 2017 · Noticies

Selectivitat 201762 alumnes de la Ribera d’Ebre, 17 de l’Institut de Flix i 45 del Julio Antonio de Móra d’Ebre, s’enfronten aquests dies a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU). Tots ells faran l’examen de selectivitat a Tortosa, al Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

Els exàmens van començar dimarts amb les proves de Llengua castellana i literatura, Llengua catalana i literatura, Anàlisi musical, Economia de l’empresa, Química, Dibuix tècnic i Literatura castellana. Ahir va ser el torn d’Història, Història de la Filosofia, Llengua estrangera, Ciències de la terra i el medi ambient, Disseny, Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials, Electrotècnia, Història de l’art i Història i fonaments de les arts. Finalment, aquest dijous s’hi posa el punt final amb Física, Geografia, Dibuix artístic, Llatí, Matemàtiques, Biologia, Cultura audiovisual, Grec, Literatura catalana i Tecnologia industrial.

Proves amb una fase general i una d’específica

Les PAU es divideixen en dues fases: la fase general, que és obligatòria i consta d’un total de cinc exàmens, i la fase específica, que és voluntària per a tots els perfils d’estudiants i serveix per apujar nota.

Els alumnes que obtinguin un 5 de mitjana entre la nota de batxillerat (que té un valor del 60%) i la qualificació obtinguda en la fase general de les PAU (amb un valor del 40%, si la qualificació d’aquesta fase general és com a mínim de 4), hauran superat les PAU i, per tant, tindran nota d’accés a la universitat. Per aquells que no obtinguin la nota desitjada o no s’hagin pogut presentar a les proves aquest mes de juny, les PAU de setembre tindran lloc els dies 5, 6 i 7.

La nova PAP per als graus d’Educació

Enguany, la prova d’aptitud personal (PAP) per accedir als graus en Educació infantil i primària es desvincula de les PAU. La nova PAP consta de dos exàmens, un de competència comunicativa i raonament crític i un altre de competència logicomatemàtica. Així, posteriorment a les PAU, 2.892 alumnes catalans hauran de realitzar aquest examen complementari, dissabte 17 de juny.

Les qualificacions, el 28 de juny

Un cop finalitzats els exàmens, els estudiants podran conèixer els seus resultats a partir del dimecres 28 de juny al portal Accesnet. Quan consultiu les notes podran descarregar-se el document personal acreditatiu de les seves qualificacions dotat amb un codi segur de verificació. Així mateix, tots aquells que obtinguin una qualificació a les PAU superior o igual a 9 punts rebran una distinció de la Generalitat de Catalunya el pròxim 20 de juliol.

A tot Catalunya s’han presentat a la selectivitat 32.055 alumnes, dels quals 2.881 a la demarcació de Tarragona. Pel que fa als alumnes de les Terres de l’Ebre, el total d’estudiants és de 578, una xifra lleugerament superior a la de l’any passat, que va ser de 563.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: