Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre promociona el patrimoni agrari i turístic de la comarca aquest cap de setmana amb el ‘Benvinguts a Pagès’

30 maig 2017 · Noticies

La Ribera mostra aquest cap de setmana els seus productes agrícoles i turístics amb el Benvinguts a Pagès.

La Ribera mostra aquest cap de setmana els seus productes agrícoles i turístics amb el Benvinguts a Pagès.

Visitar vaques i vedells que pasturen i viuen al peu de la Serra de Cardó; gaudir d’una passejada entre els camps riberencs de cirerers o olorar un aubergi encara penjant del seu arbre; tastar un formatge de cabra mentre contemples com es muny la llet d’on surt; deixar-se hipnotitzar per les abelles mentre poses el dit al pot de mel; o realitzar un tast de vi i oli mentre comparteixes xerrada amb els seus productors… Aquestes són algunes de les propostes que aquest cap de setmana es poden fer a la Ribera d’Ebre, dins la iniciativa Benvinguts a Pagès que per segon any consecutiu se celebra arreu del país per donar a conèixer les explotacions agràries.

En aquesta edició són sis les explotacions de la Ribera d’Ebre que a partir de divendres, i durant tot el cap de setmana, obren les seves portes als visitants: Biopaumerà, Formatgeria Laura i Los Bordissets de la Rafaela a Rasquera; La Cistella de l’Ebre de Miravet, Molí de Rué de Vinebre i Somper de Flix.

Joan Pellisa, ramader, obrirà la seva explotació amb vaques i vedells, al peu de la Serra de Cardó.

Joan Pellisa, ramader, obrirà la seva explotació amb vaques i vedells, al peu de la Serra de Cardó.

“Per nosaltres és una bona oportunitat per donar a conèixer les nostres explotacions, els nostres productes i la nostra feina, que coneguin el nostre dia a dia al camp, que vegin lo be que viuen els animals, que els puguin tocar, que els vegin mamant i amb una mica de sort fins i tot podran veure el naixement d’un vedell, que està a punt… a punt de néixer”, explica Joan Pellisa, ramader que es dedica a la cria de vaques a Rasquera i que participa de la iniciativa per primer cop. D’altres ja van participar l’any passat amb una bona afluència de públic, i enguany repeteixen, com el cas de la Núria Guerrero de Somper, una explotació apícola que obres les seves portes a Flix: “Els tallers d’espelmes estaven pensats inicialment per als nens però també van fer-lo molts adults, la gent s’hi va bolcar molt”, explica d’una iniciativa pensada per a tots els públics, especialment el familiar.

 

Sinergies i oferta turística complementària

Els

A més d’explotacions agràries també s’hi han sumat establiments turístics oferint menús, productes típics i allotjament.

A més dels productors agrícoles, que ensenyaran els seus camps, ramats i obradors, altres empresaris turístics de la comarca s’han sumat al Benvinguts a Pagès. Així la iniciativa és una bona oportunitat per conèixer la Ribera. Tres establiments oferten allotjament amb descomptes, com el Càmping i alberg Tivissa, la Casa del Castell de Móra d’Ebre o el 7 de Ribera, un hostal de la capital de comarca on a més es podrà degustar la clotxa, un esmorzar típic de pagès, i tastar productes locals, que també serviran de base per al menú que proposa el Restaurant Gastronòmic La Creu. Tot plegat amb la visita que proposa per diumenge la Reserva Natural de Sebes per conèixer pràctiques agroecològiques de conservació de la biodiversitat i el paisatge d’oliveres centenàries i de producció d’oli i mel.

La realitat

La realitat agrícola també forma part del futur de la Ribera d’Ebre.

L’objectiu de les visites, gratuïtes, és donar a conèixer la comarca i l’oferta d’interior, lligada al patrimoni natural, agrari i el riu. I és que Benvinguts a Pagès “és una bona manera de mostrar una altra cara de la realitat de la Ribera d’Ebre, que també aposta pel sector agrícola i turístic”, diu la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, qui també destaca “les sinergies entre els productors i empresaris implicats i la col·laboració entre ells, i també amb el sector públic” com un factor essencial per “tirar endavant de manera col·lectiva tots plegats, com a comarca”. “Aquesta és l’excusa perfecta per venir a conèixer la Ribera d’Ebre”, afegeix l’Elga, de Biopaumerà. I és que el Benvinguts a Pagès “revaloritza els nostres productes i la nostra terra”, diu en Jordi Solé, que regenta una agrobotiga a Móra des de fa deu anys.

El Consell Comarcal ha editat un díptic informatiu per donar a conèixer l’oferta del Benvinguts a Pagès de la #riberadEbre que farà arribar a través de tots els escolars de la comarca, ja que aquesta també és una activitat pensada per donar a conèixer aquesta realitat agrícola i turística de la comarca a la gent dels pobles que la conformen.

Tot plegat, és una iniciativa de la Generalitat, amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació -a través de Prodeca-, del Departament d’Empresa i Coneixement -a través de l’Agència Catalana de Turisme-, i de la Fundació Alícia, amb el suport de l’àrea de dinamització econòmica del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Vi, oli, fruita dolça, seca, carn de vacum, productes ecològics, formatges i mel, productes estrella de la Ribera.

Vi, oli, fruita dolça, seca, carn de vacum, productes ecològics, formatges i mel, productes estrella de la Ribera.

 

Podeu consultar tota la informació de Benvinguts a Pagès en aquest enllaç.

Descarrega’t aquí el díptic del Benvingut a Pagès de la Ribera d’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: