Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La residència Natzaret de Móra d’Ebre, amfitriona dels 300 participants en els V Jocs Intercomarcals

29 maig 2017 · Noticies

Cartell V Jocs Intercomarcals residència NatzaretEls usuaris de tretze centres per a gent gran de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat es reuniran aquest dimecres 31 de maig a la residència Natzaret de Móra d’Ebre per celebrar els V Jocs Intercomarcals. Es tracta d’una trobada organitzada des del mateix centre i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Es duu a terme cada dos anys i busca “ajuntar persones grans del nostre territori per tal que gaudeixin d’una jornada lúdica i festiva mentre juguen i, fins i tot, competeixen”, tal com explica el director del centre morenc, Blai Rosell.

I és que es tracta d’una iniciativa que vol “aprofitar les ganes de jugar que es mantenen al llarg de la vida, potenciar-ne els beneficis i permetre que tots els centres puguin fer activitats prèvies que ajuden al manteniment de les capacitats cognitives i funcionals dels seus usuaris”, remarca Rosell. D’aquesta manera, “ens movem, fem memòria, parlem, ens relacionem… i gaudim”, conclou el director.

Un programa farcit d’activitats

Jocs Intercomarcals residència Natzaret 2015La jornada començarà a les 10 del matí amb la rebuda dels 300 participants que prendran part dels jocs, als quals es lliurarà documentació i material, i també es farà la fotografia de record del dia. A partir de les 11 i fins a les 13:30 hores tindran lloc diferents dinàmiques de joc. Després de dinar hi haurà un joc sorpresa per equips, una actuació musical i el lliurament de records i trofeus. El punt final serà a les 17:30 hores.

Pel que fa als jocs hi haurà el dòmino, la petanca, el joc dels cromos, la diana, el vola la bola i també mímica. Tot plegat pensat, entre altres, per enfortir les relacions socials dels usuaris, potenciar el sentiment d’autosuperació i motivar l’exercici, tant físic com mental.

Jocs Intercomarcals residència Natzaret 2015Un dia en què participaran la Unitat Sociosanitària de Móra d’Ebre, la residència d’Ascó, la residència de Móra la Nova, la residència de Batea, el SAIAR (Servei d’Atenció Integral a la gent gran en l’Àmbit Rural) de Benissanet, el Geriàtric Guiamets, la residència Les Vinyes de Falset, el SAIAR de la Fatarella, el SAIAR de la Torre de l’Espanyol, la residència Sant Miquel Arcàngel de Tortosa, la residència de Gandesa, el SAIAR de Tivissa i l’amfitriona, la residència Natzaret de Móra d’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: