Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Una quinzena d’empresaris i treballadors riberencs aprofundeixen en l’anàlisi i control de costos

8 maig 2017 · Noticies

web-Formació-CCRE-1

La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, ha donat la benvinguda als assistents.

Conèixer els diferents models de càlcul de costos i reconèixer el més adequat per a la seva implantació en una empresa determinada, així com interpretar les desviacions i proposar mesures correctores quan sigui necessari són els principals objectius del curs de 25 hores titulat “Anàlisi i control de costos” que ha començat aquest dilluns al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Unes sessions que tindran lloc cada dilluns, fins al 26 de juny, de 3 a 6 de la tarda i a la seu del Consell Comarcal, a Móra d’Ebre. Entre els participants hi ha una quinzena d’empresaris i treballadors en actiu de la comarca, vinculats a sectors com l’immobiliari, el comerç, l’agroindústria, la construcció o l’eòlic, entre d’altres. Persones que, en alguns casos, ja participen en altres activitats i formacions, ja sigui en el marc del projecte Ribera d’Ebre VIVA o des del Consorci d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS).

Coneixements específics per a millorar professionalment

web-Formació-CCRE-2

El curs, al qual assisteixen una quinzena d’empresaris i treballadors, durarà fins al 26 de juny.

Entre els continguts que es tractaran en el marc del curs hi ha la diferència entre cost i despesa; com saber quins productes són rendibles i quins no; a partir de quin preu de venda no es perden diners amb un determinat producte; quin és el cost d’un determinat departament de l’empresa; quina és la rendibilitat que obtenim d’un determinat client o quin és el cost del procés de producció d’un determinat producte.

L’encarregat d’impartir el curs és Josep Pascual Clua, diplomat en Ciències Empresarials i Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la UOC. La seva  trajectòria professional ha estat lligada al sector financer durant més de 30 anys, i en fa dos que ho compagina amb tasques de formador per a diverses entitats. És expert en comptabilitat financera, comptabilitat de gestió i costos, anàlisi dels estats comptables, finances i càlcul financer i mercats financers.

Aquestes sessions de formació, subvencionades pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i organitzades per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya gràcies a la col·laboració amb el Consell Comarcal, es duen a terme després d’haver detectat, mitjançant una enquesta online, que hi havia interès en aquesta temàtica. Altres qüestions que van tenir demanda a través del qüestionari telemàtic van ser comptabilitat i gestió de la tresoreria. En aquest sentit, es preveu un nou curs a  la tardor per aprofundir en comptabilitat.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: