Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre promou la higiene de mans amb tallers i un concurs de dibuix a les escoles

5 maig 2017 · Noticies

Higiene mans 2017Rentar-se les mans és un procediment senzill i econòmic, a més de bàsic per prevenir la transmissió d’infeccions. És per això l’Organització Mundial de la Salut (OMS) celebra cada 5 de maig el Dia Mundial de la Higiene de Mans.

Coincidint amb aquesta celebració i per quart any consecutiu, els departaments d’Ensenyament i Salut a Terres de l’Ebre, amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, promouen uns tallers dirigits als alumnes de 1r de primària de les escoles de la comarca. Unes sessions en què infermers i infermeres treballen amb els més petits la importància de rentar-se les mans en diferents situacions quotidianes com a prevenció per evitar infeccions.

Higiene mans 2017Així mateix, els escolars que realitzen els tallers han participat en el concurs de dibuix “Em rento les mans quan toca”, els premis del qual s’han lliurat aquest divendres a la seu del Consell Comarcal. Un acte en què la presidenta, Gemma Carim, ha recordat als infants la importància d’aquest hàbit i els ha encoratjat a mantenir-lo i ensenyar-lo a les seves famílies. Així mateix, ha destacat que tot plegat es tracta d’una activitat que “és una mostra evident del treball en xarxa entre diferents institucions, i la suma de tots genera una major repercussió en benefici de la societat”.

Higiene mans 2017Els protagonistes, però, han estat els quinze nens i nenes d’entre 6 i 7 anys que han guanyat el concurs, un per cada classe participant. Cadascun s’ha endut diversos premis gràcies a la participació i el patrocini de l’Obra Social “la Caixa” i dues llibreries de la comarca: la llibreria Rosa de Móra d’Ebre i la llibreria Bagés de Flix. A més, els alumnes, animats per una infermera, han mostrat a familiars i altres assistents a l’acte el que havien après al taller i han repassat les situacions en què és important rentar-se les mans. Cal recordar que l’exposició de dibuixos guanyadors es pot visitar durant tot el mes de maig a la Biblioteca de Móra d’Ebre.

Higiene mans 2017Higiene mans 2017

Llistat de guanyadors

Joan Solé – Escola El Verger (Garcia)

Hugo Lorenzo – Escola 3 d’abril (Móra la Nova)

Rayan Ghaddari – Escola El Tormo (La Torre de l’Espanyol)

Carla Garcia – Col·legi Santa Teresa (Móra d’Ebre)

Anna Knops – Escola Sant Agustí (Riba-roja d’Ebre)

Gil Puig – Escola Sant Miquel (Ascó)

Martina Vernet – Escola 1 d’abril (La Palma d’Ebre)

Pol Porta – Escola Les Eres (Vinebre)

Joaquim Garcia – Escola Lluís Viñas (Móra d’Ebre)

Pau Masip – Escola Lluís Viñas (Móra d’Ebre)

Martina Céspedes – Escola Lluís Viñas (Móra d’Ebre)

Helena Treig – Escola Enric Grau i Fontseré (Flix)

Sofia Sofrane – Escola Les Eres (Rasquera)

Mark Hantig – Escola Pàmies (Ginestar)

Guillem Ardèvol – Escola Montsant (La Bisbal de Falset)

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: