Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Una quinzena d’establiments riberencs, el doble que l’any passat, se sumen a Benvinguts a Pagès

3 maig 2017 · Noticies

Arriba la segona edició de Benvinguts a Pagès i la pagesia catalana es prepara per a viure de nou un gran cap de setmana de portes obertes. A la Ribera d’Ebre ja s’hi han apuntat onze explotacions agràries: Agrobotiga La Masrojana, Biopaumerà, Cherrieco, Formatgeria Laura, L’Argatà, La Cistella de l’Ebre, La Granja de Flix, Les Àrgoles, Los Bordissets de la Rafaela, Molí de Rué i Somper.

També s’hi ha sumat el restaurant Hostal Gastronòmic La Creu, així com quatre allotjaments: 7 de Ribera, Ca la Maria, Càmping i alberg TivissaCasa del Castell. Finalment, hi ha la possibilitat de fer una visita a la Reserva Natural de Sebes per conèixer pràctiques agroecològiques de conservació de la biodiversitat i el paisatge d’oliveres centenàries i de producció d’oli i mel.

Impuls al turisme d’interior i rural

Benvinguts a pagèsGairebé 250 pagesos, ramaders i pescadors d’arreu de Catalunya oferiran visites gratuïtes a les seves explotacions els dies 3, 4 i 5 de juny, perquè la ciutadania pugui conèixer i tastar els productes cultivats, criats i pescats a casa nostra. Així mateix, uns 200 allotjaments  d’arreu del país s’afegeixen a la iniciativa amb ofertes especials per a aquell cap de setmana; uns 160 restaurants serviran un menú ideat especialment per a l’ocasió, amb productes de temporada i de proximitat; i en moltes comarques s’oferiran activitats complementàries. La varietat de productors, restaurants, allotjaments i activitats complementàries permetran als participants planificar un cap de setmana a mida a qualsevol punt del país.

Una segona edició de Benvinguts a Pagès que coincideix amb un cap de setmana llarg en algunes ciutats catalanes, ja que el dilluns 5 de juny se celebra la segona Pasqua, dia festiu a gran part del territori. Aquesta circumstància fa pensar que la participació de la ciutadania serà encara més massiva que l’any passat -quan les explotacions agràries d’arreu de Catalunya van rebre uns 12.500 visitants- i que augmentarà el nombre de famílies que s’organitzarà el cap de setmana llarg a partir de l’oferta del Benvinguts a Pagès.

Tot plegat, és una iniciativa de la Generalitat, amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació -a través de Prodeca-, del Departament d’Empresa i Coneixement -a través de l’Agència Catalana de Turisme-, i de la Fundació Alícia. A més, enguany la Setmana Bio s’incorpora al projecte de Benvinguts a Pagès i ambdós esdeveniments se celebraran de forma conjunta, de manera que Benvinguts a Pagès donarà el tret de sortida de la Setmana Bio, que tindrà lloc del 3 al 9 de juny de 2017.

Podeu consultar tota la informació de Benvinguts a Pagès en aquest enllaç.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: