Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Els restaurants riberencs serveixen més de 600 àpats en el marc de les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa

28 abril 2017 · Noticies

ClotxaDurant un mes, del 12 de març al 17 d’abril, una quinzena de restaurants de la Ribera d’Ebre han estat els principals prescriptors d’un dels productes més típics del territori: la clotxa. Així, en el marc de les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa, organitzades des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i amb el suport de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria i l’Associació d’empreses de Turisme Rural de la Ribera d’Ebre, els restauradors han ofert als seus visitants uns menús amb aquest plat com a fil conductor. Molts han optat per la clotxa tradicional, cuinada a base de tomàquets, ceba i alls escalivats, combinats amb arengada i banyats amb un bon rajolí d’oli; però altres han introduït propostes amb ingredients com la llonganissa o la botifarra negra, al gust del comensal.

Molt bona acollida

Pels restaurants ha estat una “experiència molt positiva”, tal com assenyala Noelia Guirao, representant del sector de la restauració a la Taula Comarcal de Turisme. I és que l’any passat el nombre d’àpats servits pel mateix nombre de restaurants que enguany va ser d’uns 300, mentre que aquest 2017 la xifra s’ha doblat i supera els 600.

“La majoria de persones que demanaven el menú de clotxa eren gent de pas, de fora de la comarca, que han aprofitat el viatge per provar alguna cosa nova i típica de la zona”, exposa Guirao. En aquest sentit, els clients, que s’han concentrat sobretot durant els caps de setmana, “quedaven molt contents després de tastar-la”, assegura.

Així mateix, la gran majoria de restaurants manifesta la seva voluntat de continuar participant de la iniciativa, per tal de donar a conèixer cada vegada més aquest plat tan nostre i, alhora, cada cop més popular.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: