Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’èxit del curs d’habilitats comunicatives fa que es programi una sessió pràctica per als seus alumnes

24 abril 2017 · Noticies

Curs habilitats comunicatives

Un instant del curs, amb una quinzena d’alumnes.

Quinze persones de diferents perfils professionals van dur a terme, els dies 10 i 11 d’abril, un curs d’habilitats comunicatives al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, organitzat per l’Àrea de Joventut. La formació, de vuit hores de durada, la va dur a terme l’educador, coach i (trans)formador David Domínguez Arús, i un cop finalitzada els assistents en van fer una molt bona valoració. De fet, davant del seu interès per aprofundir en coneixements d’aquest àmbit i treballar casos pràctics, s’ha proposat una sessió pràctica que es durà a terme aviat.

Comunicar-nos amb qualitat ens facilita la vida

Durant el curs, David Domínguez va insistir en tres aspectes bàsics a treballar en una formació d’aquest tipus: d’una banda, els punts forts i elements que afavoreixen la comunicació (el llenguatge, l’empatia…), i els punts febles i elements que la bloquegen (el no saber escoltar, el soroll…); d’altra banda, la identificació de l’estil comunicatiu d’un mateix per tal de ser-ne conscient i poder-lo millorar i, finalment, tenir en compte algunes pautes i eines útils a l’hora de fer una presentació o un discurs de cara al públic.

I és que les habilitats comunicatives  són una eina bàsica per a la vida en societat. La manera en què portem a terme la comunicació determinarà l’eficàcia del missatge que volem transmetre i que el procés sigui un èxit. Per tant, saber posar paraules a allò que pensem, saber-ho dir, saber escoltar activament  i la comunicació no verbal que acompanya el procés seran una necessitat vital a potenciar pel desenvolupament personal i social de les persones.

Així, l’objectiu d’aquest curs doncs ha estat potenciar les habilitats comunicatives de cadascú, partint del supòsit que saber comunicar-se amb qualitat no és un fet exclusivament innat, sinó que és una habilitat que es pot entrenar, i que tothom pot desenvolupar un procés comunicatiu d’èxit gràcies a diverses tècniques, recursos i una mica de pràctica.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: