Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La creació d’un oli gourmet i el reforç del Dispositiu d’Inserció Sociolaboral, novetats del Ribera d’Ebre VIVA per al 2017

21 març 2017 · Noticies

Roda de premsa Ribera d'Ebre VIVA 2017

Mònica Sabaté, tècnica de desenvolupament turístic; Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal, i Montserrat Ramon, tècnica de prospecció empresarial, durant la roda de premsa de presentació de les accions del Ribera d’Ebre VIVA pel 2017.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre continua aquest 2017, i per setè any consecutiu, impulsant noves accions ocupacionals i de desenvolupament local a la comarca a través del projecte Ribera d’Ebre VIVA, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local. Un programa que rep el suport dels 14 ajuntaments de la comarca i l’EMD de la Serra d’Almos, 25 entitats públiques i privades i 176 empreses (un 13% més respecte a l’any passat).

“L’objectiu d’aquest programa és millorar la competitivitat de les empreses, en especial les dels sectors estratègics de la comarca: agroalimentari (oli i vi) i indústria turística (comerç i serveis)”, ha remarcat la presidenta de l’ens, Gemma Carim. “També es treballa per millorar l’ocupabilitat de les persones en recerca activa de feina, sobretot d’aquelles amb dificultats especials per accedir al mercat laboral”, ha recordat. La inversió per aquest any 2017 és de 340.195,11 euros, lleugerament inferior a la del passat exercici.

Impuls als sectors estratègics

Entre les accions de suport als sectors estratègics que es duran a terme durant el 2017 destaca la que s’ha programat en el subsector de l’oli, per tal de crear i comercialitzar un nou oli dirigit a un client específic del segment gourmet. “Es tracta d’una iniciativa fruit del treball que s’ha realitzat en els darrers anys, lligada al viatge de referència a la Toscana que es va fer l’any passat”, ha exposat Mònica Sabaté, tècnica de desenvolupament turístic, que també ha apuntat que es pot vehicular de diferents maneres, en funció de quina sigui la conceptualització final d’aquest oli.

Pel que fa al subsector del vi, s’aprofundirà en l’estudi d’accés a nous mercats i, en aquest sentit, es farà una acció de mapeig de la distribució vitivinícola a l’àrea metropolitana de Barcelona. Així, “es dóna resposta a una demanda del sector, que podrà aconseguir que més volum de vi embotellat pugui arribar a les botigues d’aquest territori”, ha afegit Sabaté.

En l’àmbit comercial, es continuarà amb la implementació del Pla de dinamització del sector comercial 2016-2019, incidint en la millora de la professionalització del sector, el treball conjunt amb associacions de comerciants de la comarca, la creació de sinergies entre el sector comercial i el sector turístic i la sensibilització dels residents a la Ribera d’Ebre sobre la importància de mantenir el comerç de proximitat. Encara dirigit al comerç, la tasca del Ribera d’Ebre VIVA es complementarà amb la realització de seminaris com “El cafè del comerç”, amb diverses sessions sobre qüestions d’interès per als comerciants, o un d’eCommerce, que respon a les inquietuds dels riberencs del sector sobre el comerç electrònic.

Dispositiu d’Inserció Sociolaboral

Des del Ribera d’Ebre VIVA també es continuarà donant suport a les persones en recerca activa de feina, a través del Dispositiu d’Inserció Sociolaboral Ribera d’Ebre VIVA, que l’any passat va atendre 186 persones de la comarca, un 27% més que l’any anterior, amb una taxa d’inserció laboral del 35%.

De cara al 2017 “es fa una clara aposta per aquest servei amb la incorporació d’una nova tècnica a l’equip, de manera que s’aconseguirà donar un servei de més qualitat a totes les persones que ho requereixin”, ha destacat Montserrat Ramon, tècnica de prospecció empresarial. Així mateix, i també com a novetat, enguany s’organitzaran tallers monogràfics per donar eines útils a aquells que es trobin en recerca activa de feina. Entre altres, tractaran qüestions com ara la recerca de feina 2.0, treure el màxim partit al currículum o afrontar amb èxit una entrevista de feina.

Referent a les accions formatives que es van dur a terme l’any passat, enguany s’ha ajustat el contingut i s’ha incrementat el nombre d’hores impartides, i se’n farà una de 250 hores d’ajudant de cuina i rebosteria, i dues de 120 hores de dependent/a de comerç i de mosso/a de magatzem. A més, “per tal de millorar el procés d’aprenentatge, els alumnes sortiran de l’aula per anar a visitar empreses del sector i que, el mateix empresari, expliqui què busca a l’hora de triar un candidat per a un lloc de feina”, ha relatat Ramon.

Així mateix, el dispositiu continuarà oferint serveis d’intermediació laboral per tal de millorar els processos de selecció de la comarca, acompanyant els empresaris en la recerca de candidats idonis per als llocs de treball que ofereixen.

Ribera d'Ebre VIVA

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: