Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal acull un dels tallers sobre l’estudi de perfils professionals de joventut de l’AcPpJ

16 març 2017 · Noticies

Sessió joventut AcPpJQuina és la realitat dels professionals que treballen amb joves? Quina formació haurien de tenir? Qui s’ha de considerar professional en polítiques de joventut? Aquestes són algunes de les preguntes que es van posar sobre la taula en el taller que l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut (AcPpJ) va dur a terme al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Una trobada a la qual van assistir tècnics de joventut dels diferents consells comarcals de les Terres de l’Ebre, el coordinador pedagògic d’un institut de la comarca, una educadora social i també tècnics d’oficines joves de salut i treball del territori ebrenc. Es tracta d’una de les set sessions que l’entitat està duent a terme a tot Catalunya, amb motiu de l’elaboració d’un estudi de perfils professionals en l’àmbit de la joventut.

Anàlisi de la realitat

El passat mes de febrer l’AcPpJ va engegar una enquesta sobre perfils professionals en l’àmbit de la joventut, que conforma la primera part, i essencial, de l’estudi que impulsa l’entitat. L’objectiu és poder arribar a un informe que descrigui quins són els perfils dels i les professionals de joventut avui, amb les seves funcions i característiques, després d’anys convulsos i de crisi i més de 10 anys després de “del retrat al repte”, el document realitzat per l’AcPpJ el 2005 on es descrivia per primera vegada els perfils professionals en l’àmbit de les polítiques de joventut a Catalunya.
Després de recollir gairebé 700 respostes, la qual cosa demostra que el col·lectiu professional està ben viu i que hi ha interès vers l’estudi, durant aquest mes de març s’ha posat en marxa la segona part, amb tallers presencials per tal de debatre en directe amb professionals de tot tipus i d’arreu de Catalunya que en el seu dia a dia tracten i treballen amb i per a les persones joves.

En aquest enllaç trobareu més informació sobre l’estudi i els tallers que es faran pròximament en altres indrets de Catalunya.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: