Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal i ANAV lliuren un joc de les Terres de l’Ebre als centres educatius de la comarca

8 març 2017 · Noticies

Joc Terres de l'Ebre ANAVEl Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II han pres la iniciativa per fer entrega a les escoles i instituts de la comarca del joc “Descobreix… les Terres de l’Ebre”. Es tracta d’una proposta didàctica i entretinguda que permet que els alumnes puguin aprofundir en el coneixement de la geografia, la cultura i l’entorn del nostre territori.

El lliurament s’ha dut a terme aquest dimecres a la tarda en un acte a la sala de plens de la seu de l’ens comarcal, on la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim i el director general d’ANAV, José Antonio Gago, han posat de manifest l’aposta d’institució i empresa per contribuir al fet que els més joves de la Ribera d’Ebre siguin bons coneixedors de les Terres de l’Ebre i així aprenguin a estimar el seu territori.

Joc Terres de l'Ebre ANAVEn aquest sentit, Carim s’ha mostrat molt satisfeta de la sinergia que ha portat “Consell i empresa a treballar conjuntament per fer arribar aquesta iniciativa educativa els centres del territori”. A la vegada, ha definit l’ens com un “punt de trobada” i ha recordat que les seves portes estan obertes per a totes les escoles.

José Antonio Gago, per la seva banda, ha demanat als centres “que gaudeixin del joc, facin que els més joves coneguin la Ribera i posin els seus municipis al mapa, de manera que aprofundeixin en el seu territori”. Referint-se directament als docents, ha assegurat envejar-los, ja que “ensenyar a les generacions futures és una feina impagable”, ha conclòs.

Per part dels centres educatius, han recollit el joc les escoles i instituts de tots els municipis de la comarca, així com el Centre d’Educació Especial Jeroni de Moragas de Móra d’Ebre, les escoles de Gandesa, Corbera d’Ebre i la Fatarella i l’INS Terra Alta de Gandesa.

Joc Terres de l'Ebre ANAV

Clica a la imatge per veure-la en gran.

Col·laboració entre Consell Comarcal i ANAV

Cal recordar que el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i ANAV treballen de forma coordinada durant tot l’any en diversos aspectes. Així, i gràcies al conveni que signen anualment, impulsen accions que contribueixen al desenvolupament econòmic i social de la comarca. Entre altres, ANAV dóna suport a programes i serveis que l’ens supramunicipal ja té en marxa, com ara la formació d’adults o el transport adaptat per a veïns amb dificultats de mobilitat. A la vegada, col·labora amb entitats riberenques com la Fira de Móra la Nova, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) o la Biblioteca comarcal.

Un joc molt complet

Joc Terres de l'Ebre ANAVEl joc, creat des d’ebrejocs.cat, es presenta en una maleta, símbol del viatge, i inclou un tauler amb un mapa inèdit del territori ebrenc, així com diferents fitxes de les rutes i més de 6.000 preguntes per a tota la família, amb 2 nivells de dificultat perquè petits i adults puguin jugar junts. Unes preguntes que permeten descobrir la història, secrets i curiositats de tots els municipis de les Terres de l’Ebre. Cada jugador ha de triar una ruta per cinc poblacions i contestar les preguntes per a aconseguir el segell de cada població. El primer a completar la seva ruta serà el guanyador. Juntament amb el joc també hi ha un relat escrit per Francesca Aliern.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: