Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal aposta per la floració a la Ribera d’Ebre com a actiu turístic

6 març 2017 · Noticies

Des de mitjans de febrer i fins a principis d’abril, sempre en funció de la meteorologia, la Ribera d’Ebre viu un dels seus moments més esplendorosos. Es tracta de l’època de la floració dels arbres fruiters, que tenyeix de colors blancs i rosats els camps de la comarca i els converteix en un poderós atractiu turístic que el Consell Comarcal impulsa decididament.

FloracióFloració

I és que justament la Ribera d’Ebre és una de les poques comarques catalanes on el paisatge canvia de forma tan acusada al llarg de les quatre estacions, no només amb la floració, sinó també amb els boscos de ribera que hi ha a la vora del riu o les vinyes, especialment boniques durant la tardor. En el cas de la floració, els arbres més primerencs són els ametllers, seguits dels presseguers (amb indicació geogràfica protegida) i, tancant la temporada, els cirerers.

Desestacionalitzar el turisme

La floració és un tret característic de la Ribera que la diferencia d’altres indrets i que crida l’atenció de molts visitants fora de la temporada turística per excel·lència, l’estiu. És per això que, a través de les xarxes socials i de la web de turisme de la Ribera d’Ebre, el Consell Comarcal fa una clara aposta per aquest producte turístic, ja que permet conèixer la comarca en un moment en què el paisatge és espectacular i que, a més, permet aprofundir en l’agricultura i els productes locals.

FloracióFloració

Així, a través dels perfils turístics de la comarca a Facebook, Twitter i Instagram, aquests dies es fa molta difusió de la floració utilitzant l’etiqueta #LaRiberaenFlor. A més, apareix com una proposta turística més a la web de turisme: És temps de floració a la Ribera d’Ebre!

De touring per la comarca

Mapa floració

Clica sobre el mapa per ampliar-lo.

Com a novetat, enguany s’ha preparat un mapa comarcal on es poden visualitzar les carreteres i les pistes que permeten admirar els paisatges en flor de la comarca, així com aquells punts que permeten observar les millors vistes panoràmiques, com ara el pla d’Ini de Flix o el jaciment ibèric del Castellet de Banyoles, a Tivissa. El mapa permet distingir les diferents zones de floració de la comarca en funció de l’espècie: l’ametller, el presseguer o el cirerer. D’aquesta manera cadascú es pot conformar la seva pròpia ruta en cotxe, l’anomenat touring.

Activitats paral·leles

La floració atrau molts fotògrafs i igers (aficionats a l’aplicació Instagram), i és per això que els Instagramers Ebre han organitzat una trobada coincidint amb la 14 Festa de la Clotxa que tindrà lloc aquest diumenge 12 de març a Benissanet. Una instameet que permetrà els inscrits, 30 en total, conèixer la tradicional clotxa i l’espectacle natural de la floració, captant les instantànies d’aquest moment efímer i espectacular a la comarca. Una trobada, per cert, per a la qual ja no queden places, ja que es van exhaurir en dues hores.

A més, també a Benissanet es realitza, durant tota la temporada de floració, una activitat que mescla la floració i la Batalla de l’Ebre, amb un passeig entre presseguers i una visita al refugi de la Font Gran del municipi.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: