Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre incorpora 111 metres lineals de documentació i atén les consultes de gairebé 3.000 usuaris durant el 2016

8 febrer 2017 · Noticies

ACRE_J_Orpinell_002L’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre (ACRE) ha ingressat, aquest passat 2016, 111 metres lineals de documentació, equivalents a 1.111 capses d’arxiu normalitzades, els quals provenen d’11 titulars de fons diferents. Pel que fa al tractament arxivístic, s’han donat d’alta a la base de dades 3.675 noves descripcions, s’han descrit 6.369 fotografies i se n’han digitalitzat 12.691, algunes de les quals ja es poden consultar a Arxius en línia, portal comú de la Xarxa d’Arxius Comarcals i l’Arxiu Nacional de Catalunya.

Pel que fa a usuaris, durant aquest any passat l’ACRE ha tingut 2.823 usuaris que, a través dels diversos canals de contacte (presencial, telefònic, correu electrònic o online), han consultat 20.948 unitats documentals. A més, a través del portal de premsa digitalitzada, que permet consultar capçaleres de premsa històrica de la comarca, gairebé un miler d’usuaris han consultat més de 19.000 pàgines.

Els fons municipals i el fons fotogràfic Carmel Biarnés, prioritaris

A principis del 2016 es va tancar el tractament arxivístic del fons del Jutjat Municipal de Móra d’Ebre, i al llarg de l’any s’ha finalitzat la intervenció al fons fotogràfic de Lluís Brull i Cedó. També s’ha estat treballant en el fons del Jutjat Municipal de Vinebre, del qual ben aviat es podrà consultar la descripció completa al portal Arxius en línia.

De cara al 2017 “continuarà sent prioritari el tractament dels fons de les Administracions Locals de la Ribera d’Ebre, tot i que es focalitzarà en la documentació dels ajuntaments de Riba-roja d’Ebre i Móra la Nova”, ha exposat el director de l’ACRE, Gerard Mercadé. Pel que fa al tractament dels fons amb més valor històric, “anirà encaminat al fons fotogràfic de Carmel Biarnés, del qual donarem accés a unes 12.000 fotografies i farem una exposició itinerant”, ha conclòs Mercadé.

portada-butlletí-ACRE

Consulta i descarrega’t el darrer Butlletí Informatiu de l’ACRE.

10 anys d’ACRE

L’ACRE, que aquest 2017 celebra el seu 10è aniversari, gestiona actualment 87 fons documentals, que sumen un volum de gairebé 1.500 metres lineals de documents, o el que és el mateix, 15.000 capses d’arxiu normalitzades. També cal destacar que custodia més de 67.000 fotografies originals. A més, a l’ACRE disposen d’eines per respondre les peticions d’informació que els adrecen, provinents d’un públic cada cop més heterogeni i variat.

En aquest enllaç podeu consultar i descarregar el Butlletí Informatiu de l’ACRE del mes de gener, on trobareu més informació de la tasca de l’arxiu durant l’any que acabem de deixar enrere.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: