Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’Oficina de l’Habitatge de Ribera d’Ebre atén més de 2.000 consultes i signa 31 nous contractes de lloguer social durant el 2016

26 gener 2017 · Noticies

web-Habitatges-lloguer-socialL’Oficina de l’Habitatge de la Ribera d’Ebre ha rebut, al llarg de tot el 2016, 2.143 consultes. Es tracta de la primera vegada que se supera la xifra de les 2.000 anuals, la qual cosa demostra que el servei cada cop està més arrelat entre els veïns de la comarca. Del total de consultes, la gran majoria es refereixen a la gestió de contractes de lloguer social o són per sol·licitar informació sobre els ajuts al lloguer. La resta són sobre ajuts a la rehabilitació d’habitatges, a cèdules d’habitabilitat o relatives a Habitatges de Protecció Oficial (HPO).

També en matèria d’habitatge, des del Consell Comarcal també es gestiona el Programa de mediació per al lloguer social, que consisteix en captar i posar en contacte propietaris de pisos buits que hi ha a la comarca i possibles llogaters, de manera que els contractes que en derivin siguin per sota dels preus de mercat. En aquest sentit, l’any 2016 ha finalitzat amb 68 contractes vigents de lloguer social a la Ribera d’Ebre, dels quals se n’han signat 31 de nous durant els darrers dotze mesos, una dada molt similar a la dels darrers anys.

Renovació del conveni i nova consellera

Per tal de mantenir aquest servei, en el darrer ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, celebrat aquest dimecres a la tarda, s’ha aprovat prorrogar els convenis de col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya en relació al Programa de mediació per al lloguer social per a l’any 2017, així com per al manteniment de l’Oficina de l’Habitatge i la borsa de mediació de la Ribera d’Ebre.

En la mateixa sessió es va donar la benvinguda a la nova consellera comarcal del PSC, Montse Latorre, que també és regidora a l’Ajuntament de Móra d’Ebre i companya de formació de José Luís Aparicio, de qui agafa el relleu. Així mateix, al ple també es van aprovar canvis de representació al Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), al qual s’incorporen la mateixa Latorre i Marina Rojals. Les dues se sumen als representants del Consell Comarcal que ja hi havia: Francesc Barbero, Cinta Agné i Jesús Benaiges.

web-Montse-Latorreweb-Ple-Consell-Comarcal

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: