Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Avui es posa en marxa el programa “Noves oportunitats” per ajudar joves riberencs a definir el seu projecte vital

13 desembre 2016 · Noticies

Aquells joves de la Ribera d’Ebre que actualment no tinguin clar un projecte de vida tenen, a partir d’ara, una alternativa més per procurar-se un bon futur. Es tracta del programa “Noves oportunitats”, impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc de la Garantia Juvenil, el qual compta amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. A totes les Terres de l’Ebre el projecte l’executa la Fundació Privada Gentis a diferents poblacions, a través d’un conveni: a més de Móra d’Ebre, també a Alcanar, Amposta, Deltebre, Roquetes i Tortosa.

Noves oportunitats joves“Noves oportunitats” s’adreça a joves d’entre 16 i 24 anys que no estiguin estudiant ni treballant i que, com a molt, hagin finalitzat l’ESO. Tot i que el programa comença avui, els interessats tenen de temps per a sumar-s’hi fins al 31 de desembre. Per entrar-hi cal que estiguin inscrits a la Garantia Juvenil, on actualment hi ha apuntats 180 joves de la comarca.

Així, tots els joves que hi formin part tindran l’oportunitat de dissenyar i planificar el seu futur en un espai de treball on se’ls assessorarà i on es posarà al seu abast allò que necessitem perquè aquest futur esdevingui una realitat. Així, disposaran d’acompanyament per poder-se centrar en el seu projecte vital, fomentar la identificació i la transferència de competències transversals i de base per tal d’afrontar el seu projecte personal amb garanties. Tot plegat per fer que el jove, o la jove detecti què vol i què necessita per portar-ho a terme.

14 joves riberencs comencen el procés d’acollida

Per ara, el programa “Noves oportunitats” arranca a la Ribera d’Ebre amb catorze joves que aquest dimarts inicien el procés d’acollida i comencen a treballar per poder dissenyar el seu propi projecte de vida gràcies a l’orientació, l’acompanyament i la tutorització que rebran durant un any, fins al desembre del 2017. Aquest itineraris personalitzats donaran lloc a accions formatives, oportunitats laborals, i accions de professionalització que els permetran accedir al món laboral de manera qualificada, i en unes condicions millors de les quals poden afrontar-ho en l’actualitat.

Els joves que vulguin participar a “Noves oportunitats” poden informar-se al 977059266, al correu electrònic novesoportunitats@gentis.org o en aquesta pàgina de Facebook.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: