Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Els joves de la Ribera d’Ebre ja tenen una Oficina Comarcal on dirigir les seves consultes i demandes

12 desembre 2016 · Noticies

Oficina Jove ribera d'ebre

La consellera i la presidenta comarcal descobrint la placa de la nova Oficina Jove de la Ribera d’Ebre.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut i l’Ajuntament de Móra d’Ebre, posen en marxa un nou servei a la comarca: l’Oficina Jove de la Ribera d’Ebre on a partir d’ara s’atendrà els 3.194 joves riberencs. El nou equipament ha estat inaugurat aquesta tarda per la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, acompanyada de la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim; l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol; la directora general i la delegada territorial de Joventut, Marta Vilalta i Norma Pujol; alcaldes, consellers i regidors de tots els pobles.

L’Oficina Jove de la Ribera d’Ebre està situada als baixos del Consell Comarcal, en un espai que havia ocupat la sala de plens, a la plaça de Sant Roc de Móra d’Ebre, i que ha estat habilitat recentment per facilitar el contacte i la interacció dels joves de la comarca amb els tècnics comarcals que treballen amb aquest col·lectiu. Amb l’obertura d’aquest espai es resol “un deute amb la Ribera, ja que era una de les cinc comarques catalanes que encara no estava integrada a la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ)”, ha reconegut la consellera, que ha animat a les tècniques a continuar desplegant les polítiques del Govern català al territori. I és que “el futur de la nostra comarca passarà per aquesta oficina i per donar eines als nostres joves perquè es puguin quedar a viure i desenvolupar el seu projecte vital als nostres pobles”, diu la presidenta comarcal, coincidint amb l’alcalde de Móra d’Ebre de la importància d’oferir “suport als joves”.

Fer xarxa amb tots els Ajuntaments de la comarca

La consellera signant al Llibre d'Honor del Consell Comarcal, des d'una de les taules que ocuparan a partir de demà les tècniques comarcals de Joventut.

La consellera signant al Llibre d’Honor del Consell Comarcal, des d’una de les taules que ocuparan a partir de demà les tècniques comarcals de Joventut.

La nova Oficina Jove acollirà el Punt Jove de la Ribera d’Ebre, el Servei Comarcal de Joventut i el despatx de la tècnica responsable del programa Garantia Juvenil. L’equipament, de 40 metres quadrats, vol ser un espai de referència per als joves de la comarca. Està obert als veïns de 16 a 29 anys, que hi trobaran informació, orientació i assessorament en matèria d’Educació, Salut, Ocupació, Habitatge i Participació. A més, l’Oficina Jove col·laborarà amb tots els ajuntaments de la comarca per arribar al màxim nombre de joves riberencs, i treballarà en xarxa amb els diferents professionals del territori vinculats a aquests àmbits de treball.

Aquest any els serveis comarcals de Joventut han atès 344 veïns de la comarca, que han fet 456 consultes, majoritàriament sobre educació i formació (50% de les consultes), seguides per les de temes relacionats amb el lleure (23%), treball (18%) i habitatge. La resta de consultes han estat en l’àmbit de la salut i esports, cohesió social o turisme.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: