Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Un estudiant de l’Escola d’Art riberenca guanya la primera edició del Ribera Art

30 novembre 2016 · Noticies

L'artista, amb l'obra guanyadora, al pati de l'Escola d'Art, on estudia ceràmica.

L’artista, amb l’obra guanyadora, al pati de l’Escola d’Art, on estudia ceràmica.

Una composició fotogràfica d’un paisatge del territori durant la posta del sol i unes mans castelleres simbolitzant un arbre de Nadal ha resultat l’obra guanyadora de la primera edició del Premi Ribera Art 2016, convocat pels Serveis de Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. El guanyador és un estudiant de l’Escola d’Art de Móra la Nova, Dídac Fàbrega Nicolás, que cada dia es desplaça a la nostra comarca per cursar els seus estudis superiors de ceràmica. La temàtica d’aquest any del Ribera d’Art era la solidaritat, i tots els participants han coincidit amb utilitzar les mans com a element artístic a través del qual transmetre el seu missatge.

L’elecció de l’obra guanyadora d’entre les 13 propostes presentades ha anat a càrrec d’un jurat format per la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim; la directora de l’Escola d’Art de Móra la Nova, Rosa Pere; un representant de la secció d’Art del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, Paco Sanahuja; i la responsable de premsa del Consell, Yolanda Fernàndez. El concurs també comptava amb un cinquè vot popular, entre tots aquells que van votar a través de la pàgina de Facebook de Joventut Ribera d’Ebre.

Premi Ribera d'Art

L’obra de Dídac Fàbrega ha comptat amb el vot unànime de tots quatre membres del jurat, que en la seva decisió al·leguen el missatge d’esperança que transmet l’obra: “Junts l’horitzó es torna infinit”. El vot popular es va decantar per l’obra “La solidaritat ens uneix” de Júlia Ciurana, que va obtenir dos altres vots més del jurat (tres en total). També va obtenir dos vots l’obra “Solidaritat oblidada” d’Adrià Sentís, mentre que es va emetre un vot per l’obra “Fem pinya” del mateix Dídac Fàbrega.

Imatge de la postal de Nadal

L’obra de Dídac Fàbrega serà, a més, la imatge de la postal nadalenca que el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre utilitzarà per desitjar unes bones festes de Nadal i un pròsper Any Nou. Aquesta era una possibilitat que les bases reservaven, ja que el Premi Ribera Art neix com a hereu del concurs que durant anys es convocava expressament per triar aquesta postal de Nadal. La convocatòria del premi ha canviat, i s’ha transformat en un nou certamen més obert, també per fomentar l’art entre els joves. Però per exprés desig de la presidenta Gemma Carim la guanyadora servirà per felicitar els seus compromisos institucionals i els ciutadans de la comarca, ja que “transmet un missatge d’esperança i és una crida a la solidaritat que tots ens podem fer nostra perquè, com diu l’artista, Junts l’horitzó es torna infinit”.

Es dóna la coincidència que, fa poques setmanes, el mateix noi també va guanyar el concurs del cartell de la Fira de l’Oli FIO 2017.

Els membres del jurat, durant la deliberació.

Els membres del jurat, durant la deliberació a les dependències de l’Escola d’Art de Móra la Nova, on les obres estan exposades.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: