Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Més de 70 persones en recerca activa de feina s’han format durant el 2016 en el marc del programa Ribera d’Ebre VIVA

21 novembre 2016 · Noticies

Més de 70 persones han participat, al llarg del 2016, en les sis accions de formació posades en marxa aquest any dins el programa Ribera d’Ebre VIVA, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc dels programes de suport al desenvolupament local.

img_20161118_123212

La formació del Ribera d’Ebre Viva inclouy sessions teòrico-pràctiques especialitzades en el tema del curs.

Així, s’han dut a terme sis cursos en total: d’auxiliar de bar i cuina, de depenent/a de comerç, de mosso de magatzem, de reposador de gran superfície, de cuidador/a de persones amb dependència i d’auxiliar de vivers i jardins. A més, un 18% dels alumnes han completat aquesta formació amb un període de pràctiques en empreses riberenques.

Es tracta dels perfils professionals més demandats a la comarca, i és que les temàtiques s’han programat recollint les necessitats dels empresaris a l’hora de contractar treballadors.

Cal recordar que tots els participants dels cursos formatius són persones en recerca activa de feina, que han participat en accions del Dispositiu d’Inserció Sociolaboral Ribera d’Ebre VIVA del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, que complementen aquesta formació i els facilita eines per millorar aquest procés.

 

Curs de cuidador/a de persones dependents

cuidadors-web

alumnes del curs de formació de cuidadors, durant una de les sessions.

Justament aquesta setmana s’ha iniciat la darrera acció  de formació: el curs de cuidador/a de persones dependents, en el qual estan participant 14 persones. Unes sessions que pretenen preparar els usuaris per a cuidar a persones i col·lectius amb necessitats especials pel que fa a salut física, com ara persones grans i/o amb alguna discapacitat, a més tenir cura de la seva vida diària.

Aquesta formació, com s’ha fet amb la resta, té un apartat teòric i un de pràctic, i a més dels continguts específics del lloc de treball, els alumnes aprenen també sobre eines per millorar la seva ocupabilitat, com és la recerca activa de feina o les competències transversals més demandades per l’empresariat per aquest lloc de treball.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: