Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre incorpora un servei d’atenció a familiars de malalts mentals

15 novembre 2016 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre afegeix a la seva cartera de serveis un punt d’atenció adreçat a les famílies de persones afectades per algun trastorn mental, que durà a terme l’Associació de Familiars de Malalts Mentals de les Terres de l’Ebre. Així, l’entitat destinarà un professional a donar aquest nou servei, que s’oferirà a partir del proper dimarts 22 de novembre a la mateixa seu del Consell Comarcal els dimarts alterns de 4 a 7 de la tarda.

Anna Rel, cap de l’Àrea de Serveis Socials del  Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, valora molt positivament la incorporació d’aquest servei, ja que “les famílies tindran una atenció i un suport especialitzat, i faran xarxa social entre ells”. A més, reivindica, “milloraran el nivell d’angoixa i estrés davant una afectació que té moltes connotacions socials”, per la qual cosa “és imprescindible fer sensibilització”.

Servei especialitzat

Per ara, entre les activitats que posaran a disposició dels riberencs hi ha el servei d’acollida familiar, suport, informació i seguiment personalitzat a les famílies; servei d’atenció individualitzat als usuaris; tramitacions de prestacions econòmiques de l’INSS i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies; a més de coordinar-se amb els diferents professionals de l’àmbit de serveis socials i centres de salut mental del territori.

La resta, com ara els cursos d’informàtica i noves tecnologies, així com les activitats lúdiques, formatives i trobades de malalts i familiars, es continuaran fent a Sant Carles de la Ràpita, on l’entitat té la seu, tot i que no es descarta que en un futur les puguin dur a terme arreu de les Terres de l’Ebre.

Treball en benefici dels usuaris

Entre els objectius que es persegueixen amb aquest nou servei hi ha la millora de la capacitat d’empoderament dels usuaris, potenciant la seva autoestima i aconseguint la seva autonomia personal; la vetlla per la millora assistencial, la rehabilitació, la reinserció laboral i social dels malalts mentals; o la sensibilització de la societat i les autoritats públiques sobre la problemàtica que envolta la malaltia mental.

Amb tot això, la Ribera d’Ebre se suma a les comarques del Montsià i el Baix Ebre, que fins ara eren les úniques que tenien disponible aquest servei especialitzat. Aquest mes de novembre també s’hi afegeix la Terra Alta, a través del seu Consell Comarcal, de forma que les quatre comarques ebrenques quedaran cobertes en aquest sentit.

En el cas de la Ribera, aquest nou servei d’atenció s’iniciarà el dia 22 de novembre. Les persones interessades han de contactar amb el telèfon 640 622 121 i demanar cita prèvia.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: