Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre visita l’StartUp Nation d’Israel per conèixer l’ecosistema d’emprenedoria i innovació d’aquest país

7 novembre 2016 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va estar present, entre el 30 d’octubre i l’1 de novembre, al seminari “Israel Innovation and Startup Ecosystem” que va tenir lloc a la capital d’Israel, Tel Aviv. Justament, el Consell va ser seleccionat com un dels 36 membres de tota la xarxa Catalunya Emprèn per conèixer de primera mà l’ecosistema start-ups i innovació d’aquest país, un dels més punyents que hi ha actualment a tot el món.

Israel, un ecosistema a l’alça

Israel emprenedoriaEn aquest cas va ser Olga Baiges, responsable d’emprenedoria del Consell Comarcal, qui va viatjar en representació de l’entitat i va poder gaudir de ponències que van aprofundir en els fonaments de l’ecosistema emprenedor israelià, el paper de les diferents administracions en el seu impuls o el rol que juguen actors com els centres acadèmics o les acceleradores. Així mateix, hi va haver sessions educatives, taules rodones amb experts i visites als principals actors i a les millors bones pràctiques. El programa també va aproximar als assistents els casos reals d’start-ups israelianes exitoses, com Pixtier (especialitzada en mapping 3D) o GreenIQ (dedicada a la jardineria sostenible).

Cal tenir en compte que en els darrers 10 anys l’ecosistema emprenedor i d’innovació israelià s’ha convertit en un dels més dinàmics del món, ja que té un univers de 5.000 start-ups, un 70% de les quals són d’un alt component tecnològic. Com a dada econòmica, a més, 688 d’aquestes empreses van captar un total de 3.400 milions de dòlars en capital l’any 2014.

Programa transversal per al foment de l’emprenedoria

La Generalitat va posar en marxa el programa Catalunya Emprèn l’any 2012 amb la missió de fomentar l’esperit emprenedor i promoure la cultura d’empresa a Catalunya, i des d’aleshores ha impulsat diverses iniciatives enfocades a la creació d’empreses i la generació de llocs de treball. Així, el Catalunya Emprèn engloba, com a iniciativa transversal del Govern, tot un conjunt de mesures enfocades al foment de la cultura emprenedora, la creació de noves empreses o l’impuls de la internacionalització d’aquestes companyies, entre d’altres qüestions.

Israel emprenedoria

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: