Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El talent dels joves centra les xerrades ‘Parlem dels nostres fills’ a Flix i Móra d’Ebre

28 octubre 2016 · Noticies

L’Àrea de Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha preparat, un any més, el cicle de xerrades “Parlem dels nostres fills”, unes sessions dirigides a famílies i educadors de diferents temàtiques per ajudar els pares i orientar-los en l’educació dels seus fills.

Enguany l’activitat ha girat al voltant del talent i la motivació als estudis, una qüestió que ha despertat l’interès d’una seixantena d’assistents entre les dues xerrades programades, una a la seu del Consell Comarcal, a Móra d’Ebre, i una altra a Ca Don Ventura, a Flix.

Despertar vocacions

Xerrada talent Flix

Un instant de la xerrada a Ca Don Ventura, a Flix.

L’encarregat de fer la xerrada als dos municipis ha estat David Domínguez, coach i (trans)formador de la Fundació Pere Tarrés. Domínguez ha definit el talent com “la capacitat de tenir poder sobre les pròpies vides” i, a partir d’aquí, ha debatut amb les famílies i els educadors per encoratjar-los a estar al costat dels joves, generant-los preguntes i escoltant les seves respostes. Per què vols fer això? Què vols aconseguir? Quines dificultats penses que et pots trobar? “D’aquesta manera fomentarem la reflexió, la consciència i la posada en acció de les seves decisions”, ha manifestat l’expert.

En aquest sentit, ha remarcat que els pares “han de despertar la vocació en els fills sense imposar ni dirigir les seves vides”, ja que encara que es faci amb la millor de les intencions “ells no són nosaltres”, ha sentenciat. “El vertader aprenentatge no s’aconsegueix per transmissió de coneixement, sinó per l’experiència viscuda”, ha conclòs.

Un cicle anual

“Parlem dels nostres fills” és una proposta que té molt bona acollida entre els diferents agents implicats en el món educatiu i de la infància de la comarca, sobretot pels temes d’interès que es tracten. En altres edicions s’han posat sobre la taula qüestions com la comunicació entre pares i fills, l’assetjament escolar, sortir de nit o la sexualitat.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: