Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

“La resiliència i el benestar del professional”, una jornada adreçada a aquells que tracten amb els joves de primera mà

25 octubre 2016 · Noticies

La salut dels professionals que tenen un tracte més proper amb els joves és l’eix central de la jornada “La resiliència i el benestar del professional”. Una sessió organitzada des del Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, amb el suport de la Direcció General de Joventut, pel dimecres 9 de novembre a la seu del Consell Comarcal, a Móra d’Ebre. Inicialment s’havia de celebrar, com cada any, a l’Hospital Comarcal però la bona resposta i el nombre de participants en l’edició d’aquest any ha fet canviar l’ubicació a la sala de plens del Consell per donar entrada als més de 60 inscrits a la jornada.

Es tracta d’una trobada anual que enguany arriba a la 15a edició, i que posa a l’abast d’aquells que tenen contacte diari amb els joves reflexions i eines que els ajudin a ser més eficients i eficaços a la seva feina. Així, l’activitat es dirigeix a personal dels centres educatius de secundària, membres dels equips de pediatria dels CAP, educadors i treballadors socials de les comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta.

La formació anirà a càrrec de la psicòloga Assumpció Salat i Bertran, directora del centre de formació i psicologia Àgape de Barcelona i autora de dos llibres sobre el tema, a més de col·laboradora del programa “L’ofici de viure” de Catalunya Ràdio.

Les dificultats de tractar amb joves

La sessió d’aquest 2016 es dedicarà exclusivament als professionals, que en el seu dia a dia poden patir situacions de desgast, ja sigui per manca de recursos per ajudar, perquè no es compleixen les expectatives que han dipositat en determinada persona o per un entorn desfavorable per al jove en qüestió. L’objectiu és aconseguir que aquests professionals siguin resilients i puguin sobreposar-se a qualsevol situació que se’ls presenti.

Programa de la jornada

La jornada tindrà lloc a la sala de plens del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a Móra d’Ebre, de dos quarts de deu a dues del migdia i girarà al voltant de temes com:

– Les potencialitats de l’ésser humà.

– Canviar actituds i comportaments per tal de poder canviar resultats.

– Aprenentatges necessaris per poder millorar els resultats a les nostres vides.

– Per quina raó hi ha persones que malgrat que ho intenten no se’n surten?

– Si a la nostra vida hi ha dificultats podria ser a causa de la nostra manera de pensar, parlar i actuar?

– Indicadors per avaluar si anem avançant cap a la intel·ligència emocional.

15 anys vetllant pels joves

La cita, que des del 2002 organitza el Servei Comarcal de Joventut, ha tractat anteriorment aspectes i qüestions també importants per la salut dels joves com són la importància d’un bon diagnòstic de TDAH, l’impacte del divorci en els fills, la violència masclista, l’assetjament escolar, els trastorns alimentaris o l’addicció al joc, a les drogues o a les noves tecnologies.

Les inscripcions es poden fer al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, ja sigui per telèfon, al 977 401 851, o per correu electrònic, a joventut@riberaebre.org.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: