Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Innovació i creure en un mateix, recepta d’Ada Parellada per al sector turístic de la Ribera d’Ebre

18 octubre 2016 · Noticies

Seminari Ada Parellada“Riu, muntanya, natura, cultura, història… Només falta obrir el tap de l’ampolla per explicar a fora tot el que té la Ribera d’Ebre, que és molt! I per a això, cal prendre la iniciativa, innovar, deixar-se portar per idees que a vegades poden semblar esbojarrades, però que ens ajudaran a diferenciar la nostra oferta i a fer-nos un lloc en el mercat turístic”. Ho diu la coneguda restauradora Ada Parellada, que ahir va visitar la comarca per oferir als empresaris riberencs del sector turístic la seva recepta per millorar la competitivitat de les empreses i la qualitat dels serveis per adaptar-se, així, a les noves tendències del mercat.

En una sessió formativa de tres hores, celebrada a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, dins el projecte Ribera d’Ebre Viva per al desenvolupament local, la popular restauradora barcelonina va parlar amb molta franquesa de com ella va aconseguir reflotar el seu negoci en els pitjors anys de la crisi econòmica “amb un context totalment advers, situada en un indret de la ciutat poc concorregut, lluny del centre, i envoltada de molta competència, en un mercat on a més sorgien nous projectes que em van fer veure que jo anava per molt per darrere del que es movia en aquell moment al mercat”. Va ser llavors quan, ella explica, “vaig prendre la iniciativa, vaig decidir repensar el meu negoci, vaig apostar per innovar i fer les coses diferents, vaig crear les meves pròpies propostes per oferir al client i me’n vaig sortir”, va explicar Parellada.

Seminari Ada ParelladaEls agents turístics riberencs, acompanyats de la tècnica comarcal de Turisme també, van tenir l’oportunitat de fer un taller pràctic per deixar aflorar “idees esbojarrades”, animats per la mateixa Parellada, per diferenciar la seva oferta dins un mercat turístic molt competitiu. Idees esbojarrades com les que la ponent va experimentar en carn pròpia i que l’han portat a ser una de les restauradores més populars, amb més de 20 llibres publicats i col·laboracions en diversos mitjans de comunicació, tres restaurants i una Creu de Sant Jordi atorgada pel govern de la Generalitat aquest any.

Innovar per treure partit dels recursos propis

Seminari Ada ParelladaA través d’aquest taller pràctic, doncs, és com la vintena d’empresaris i emprenedors que participaven en el seminari van deixar aflorar idees i iniciatives, totes elles amb la mirada posada a transformar l’oferta actual i consolidar-la a partir dels recursos i els actius del territori. Una visió que coincideix amb la línia de treball que el sector públic i el privat treballen conjuntament des de la Taula Comarcal de Turisme, per situar la Ribera d’Ebre com una destinació turística de primer ordre.

Entre les idees per reflotar un suposat negoci amb dificultats, que plantejava el taller pràctic, els presents coincidien en apostar per un turisme familiar i/o lligat als esports a la natura i la salut, i per la creació d’una oferta per a públics específics, creant producte i experiències a mida, personalitzades i adaptades al client. Tot plegat lligat a la promoció dels productes de la terra i l’entorn rural, i la recuperació o posada en valor de la manera de fer i viure a la comarca, ja que “la clau és estimar la terra i estimar el que fas”, els va dir Parellada davant la pluja d’idees, algunes esbojarrades, que sortien del taller i que, en definitiva, serien molts dels actius que poden ser una oportunitat per la Ribera d’Ebre. “La clau és aprofitar els recursos que teniu a la Ribera, que són molts, i repensar-los”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: