Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’enòloga riberenca Noemí Poquet, reconeguda com a Dona Rural 2016 de les Terres de l’Ebre

17 octubre 2016 · Noticies

dona-rural-2016La celebració del Dia Internacional de la Dona Rural a les Terres de l’Ebre ha tingut aquest any una dona de la Ribera d’Ebre com a protagonista. Es tracta de l’enòloga vinebrana Noemí Poquet, una de les dones emprenedores de la comarca, reconeguda per la seva trajectòria al capdavant de l’empresa familiar Molí de Rué. El secret: “Si vols aconseguir un somni no perdis mai la il·lusió i esforçat al màxim, ningú ha dit que sigui fàcil però és possible”. Així ho ha manifestat l’acabada de ser proclamada Dona Rural 2016, en el seu discurs, davant una representació de les dones dels pobles ebrencs reunides aquesta tarda a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

I és que segons l’ha presentada la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera, Gemma Carim, Noemí Poquet és “un exemple de lluita i de dona emprenedora, molt participativa i implicada en la comarca”. Enòloga de formació, elabora i comercialitza oli i vi, entre ells el Mims que acaba de recollir una medalla de bronze als reconeguts Premis Vinari 2016 per la seva varietat de rosat i negre, i participa entres altres iniciatives en un projecte de diversificació econòmica per crear un vi de la Ribera d’Ebre: La Pocavergonya, juntament amb altres elaboradors riberencs.

 

Donar visibilitat al paper de la dona de l’entorn rural

foto-grup-dona-rural-2016L’acte d’avui ha servit per donar visibilitat al paper de la dona en el desenvolupament rural, no només en el sector agrari i la petita empresa, sinó també en el comerç, el medi ambient, l’educació, la comunicació, la salut, i tant d’altres àmbits, també el familiar, que segons han coincidit les presents no està prou reconegut.

“Encara falta molt de camí per la igualtat en el món rural”, ha dit la directora de l’Institut Català de les Dones, Carme Valls, que juntament amb el director territorial d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de les Terres de l’Ebre, Ferran Grau, ha encoratjat a totes les dones ebrenques a “continuar lluitant perquè es tinguin en compte les dones, especialment les de l’entorn rural, que pel fet de tenir aquestes condicions: dona i de l’entorn rural, han de fer un doble esforç per tirar endavant”.

 

“Per sort, les coses estan canviant”

acte-dona-rural-2016La trobada de dones rurals també ha servit per presentar el projecte COWOCAT_RURAL,  que s’està consolidant com una nova manera de treballar en l’entorn rural i “és ja una possibilitat real de treballar per a les dones dels nostres pobles, que estan sent més actives en coworking rural que els homes”, diu la gerent del Centre d’Iniciatives Socioeconòmiques, Begoña Garcia, que ha donat una dada: el 65% de coworkers de la comarca són dones. Una d’elles, Olga Poblet, biòloga instal·lada a la Zona Líquida de Riba-roja des de fa mesos, ha explicat la seva experiència i de com el coworking s’ha convertit ja en una alternativa per treballar vivint al poble i compaginant la feina amb la seva maternitat.

“Per sort, estem en un moment de canvi i el paper que juga la dona als pobles ja comença a ser més visible. Em sento afortunada i continuaré lluitant perquè aquest canvi sigui cada vegada més igualitari i reconegui la contribució que fem les dones al món rural”, ha dit Noemí Poquet, Donas Rural 2016 de les Terres de l’Ebre, a les dones que s’han aplegat a Móra per celebrar el Dia Internacional.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: