Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre acull dilluns l’acte ebrenc del Dia Internacional de la Dona Rural 2016

14 octubre 2016 · Noticies

Aquest dissabte 15 d’octubre es commemora el Dia Internacional de la Dona Rural, una diada que vol donar visibilitat a la contribució de les dones al desenvolupament rural, reconeixent la rellevància del seu paper en les activitats agràries, el comerç, la petita empresa, l’educació, la comunicació, el medi ambient, la nutrició o la salut, així com la importància del seu treball en l’àmbit familiar.

Com cada any, l’Institut Català de les Dones (ICD) organitza un acte institucional a les Terres de l’Ebre en què reconeix el paper de les dones del territori. Aquest any la celebració es farà a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Serà aquest dilluns 17 d’octubre i tindrà com a protagonista una dona riberenca: la vinebrana Noemí Poquet.

L’acte, que tindrà lloc a les cinc de la tarda, també comptarà amb la presència de Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre; Carme Valls, coordinadora de l’Institut Català de les Dones a les Terres de l’Ebre; i Ferran Grau, director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a les Terres de l’Ebre. L’homenatjada, enòloga i propietària de l’empresa Molí de Rué de Vinebre, pronunciarà la conferència Il·lusió i esforç ho fan possible. I per tancar l’acte, Begoña Garcia, gerent del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) Ribera d’Ebre-Terra Alta, parlarà del projecte COWOCAT_RURALUna nova manera de treballar en l’entorn rural.

Una trajectòria lligada al món rural

Noemí Poquet, un dels joves productors del nou vi, durant la seva intervenció.

La vinebrana va estudiar Enologia a la Universitat Rovira i Virgili (URV) i abans de posar-se al capdavant del negoci familiar va treballar a les cooperatives de Capçanes i Bot. Un cop retorna al seu municipi d’origen, agafa les regnes de l’empresa de la família i li dóna un aire fresc i innovador, a la vegada que realitza importants inversions en plantacions al camp i la renovació del celler.

Entre els seus productes destaquen el vim blanc, un vi de panses tradicional de Vinebre que comencen a elaborar el 2008 i que, des del 2012, embotellen i treuen al mercat; i el seu vi de capçalera, el Mims, del qual les varietats rosat i negre del 2015 han guanyat una medalla de bronze als reconeguts Premis Vinari 2016, lliurats a principis d’aquest mes d’octubre.

A més, el celler Molí de Rué és un dels quatre elaboradors de la Ribera d’Ebre que s’han unit per produir, conjuntament, La Pocavergonya, un vi blanc pensat per a la gent jove i que reivindica la tradició vitivinícola de la zona.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: