Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Consellera de Governació visita la Ribera d’Ebre per implicar-la en la nova administració local de Catalunya

13 octubre 2016 · Noticies

La Consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha visitat avui la Ribera d’Ebre on ha presidit el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de la comarca per presentar als representants municipals el procés de debat GovernsLocals.cat, una iniciativa que impulsa el Govern de la Generalitat i que ha de servir per definir com ha de ser l’Administració local catalana del futur.

La consellera ha estat rebuda a la seu del Consell Comarcal per alcaldes i representants de tots els pobles de la Ribera.

La consellera ha estat rebuda a la seu del Consell Comarcal per alcaldes i representants de tots els pobles de la Ribera.

Meritxell Borràs, que ha arribat acompanyada del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha estat rebuda per la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, i la resta d’alcaldes de la comarca a la seu del Consell, a Móra d’Ebre. Borràs ha signat al Llibre d’Honor del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i ha fet la presentació acompanyada també del secretari d’Administracions Locals, Joaquim Ferré, i de la directora territorial de Governació a les Terres de l’Ebre, Maria Rosa Peig.

L’objectiu de GovernsLocals.cat, segons ha subratllat avui la mateixa consellera, és donar resposta a la demanda ciutadana que reclama unes administracions públiques més modernes, obertes, transparents i eficients, i en les quals els ciutadans hi han de tenir un paper més participatiu. La iniciativa ha estat molt ben rebuda a la comarca, segons paraules de la presidenta del Consell, Gemma Carim, que en destaca el fet que es tinguin en compte les particularitats i la diversitat de tot el món local, també dels pobles petits i de comarques com la Ribera, a l’hora de repensar el futur del país.

 

Participació del món local

La conselelras ha presentat la iniciativa al Consell d'Alcaldes i Alcaldesses de la Ribera d'Ebre.

La consellera ha presentat la iniciativa al Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de la Ribera d’Ebre.

La visita d’avui forma part de la ronda de reunions que des del Govern català es mantenen arreu del territori per escoltar el món local, a qui la Generalitat dóna un paper protagonista a l’hora de repensar com han de ser en un futur àmbits com l’Ordenació territorial i serveis a les persones, l’Organització dels governs locals, les Relacions intergovernamentals, la Nova governança, Innovant la gestió pública local i les Finances locals.

Alcaldes, presidents d’entitats municipals descentralitzades i presidents de consells comarcals poden participar presencialment en les sessions de debat al territori, que es faran entre els mesos d’octubre i novembre. En aquestes sessions es debatrà sobre cadascun d’aquests àmbits i els resultats es faran arribar a la resta de càrrecs electes perquè, via telemàtica, puguin fer-hi les aportacions corresponents. També s’establiran diversos processos participatius a escala municipal i es recolliran opinions a través del web governslocals.cat, on hi haurà eines de debat dels sis àmbits de treball, a més d’un butlletí electrònic que fomentarà la participació dels electes.

Borràs ha instat a tots els representants electes riberencs a implicar-se en el procés, ja que “sense vosaltres no té sentit un procés com aquest”, i ha subratllat que el món local català és divers i les seves lleis han de tenir en compte aquesta diversitat, perquè tots els ciutadans tinguin els mateixos drets”.

Més informació a GovernsLocals.cat.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: