Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Coworkers d’arreu del país es troben a Móra d’Ebre per aprofundir en el coworking com a eina clau per al desenvolupament rural

30 setembre 2016 · Noticies

Fer networking, contactar amb altres professionals, compartir experiències, col·laborar amb gent d’arreu del país, que sigui un dia productiu…. En definitiva, crear sinergies, compartir projectes, fer xarxa i créixer professionalment. Per això una seixantena de coworkers d’arreu de Catalunya participen avui a la segona edició del Coworking Day, una iniciativa organitzada per l’Associació Coworking de Catalunya (COWOCAT) que aquest any se celebra a la capital riberenca amb el suport del Centre d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS), el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i l’Ajuntament de Móra d’Ebre.

La presidenta del Consell Comarcal ha donat la benvinguda als coworkers procedents d'arreu de Catalunya.

La presidenta del Consell Comarcal ha donat la benvinguda als coworkers procedents d’arreu de Catalunya.

Durant tota la jornada, professionals vinculats al món del coworking i el teletreball es reuneixen per debatre sobre el futur i quins són els nous reptes d’aquesta forma d’emprenedoria que cada vegada està més arrelada als territoris rurals catalans i que, com ha destacat la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre Carim, és ja avui en dia “una eina clau per promoure l’emprenedoria i les TIC a pobles petits com els nostres, que tenen al davant el repte de fixar població i atraure perfils professionals i talent” més enllà de l’entorn urbà de les ciutats.

De fet, la gerent del CIS, Begoña Garcia, ha destacat en l’acte de benvinguda a tots els participants que “el coworking rural està demostrant ser un valor afegit per al desenvolupament rural”. Així, s’està treballant per obrir aquests espais a estudiants universitaris que hagin de fer el seu treball de final de carrera o a estudiants de secundària, perquè es plantegin com a una opció aquesta forma de treball, per obrir-se camí i iniciar-se en la seva carrera professional. La fórmula, segons el director territorial d’Agricultura, Ramaderia i Pesca a les Terres de l’Ebre, Ferran Grau, “ens apropa cada vegada més al món urbà i al món rural, aparentment tan oposats. A la pràctica les TIC i el coworking estan demostrant que cada dia estem més propers, i podem fer xarxa i col·laborar i frenar, així, la despoblació que pateix l’entorn rural”.

 

De la Ribera d’Ebre a tot el país

Les sessions de treball s'han fet aprofitant els actius de l'entorn rural.

Les sessions de treball s’han fet aprofitant els actius de l’entorn rural.

I és que, a partir de l’experiència pilot de Zona Líquida de Riba-roja d’Ebre, el primer espai coworking que es va crear a l’entorn rural amb el suport tècnic comarcal, aquesta fórmula va guanyant adeptes i s’ha estès arreu del país a través dels grups d’acció local vinculats als ajuts Leader de Desenvolupament Rural. Actualment ja hi ha 7 espais consolidats de coworking rural a tot el país, amb un dinamitzador al capdavant com a Riba-roja, i quatre espais més en procés de consolidació. Tot plegat, “el que va començar sent una manera de fomentar el teletreball al poble és consolida per teixir xarxes professionals i personals arreu del país”, diu el regidor de Promoció Econòmcia de Riba-roja, Josep Maria Piñol, que comparteix també la visió que “el coworking rural és una eina més per fer polítiques de promoció als pobles petits”.

El Coworking Day s’allargarà fins a aquesta tarda, amb sessions de treball i debat en diferents indrets de Móra d’Ebre, com el castell, l’Hotel Casa del Castell o el Club Nàutic, on els assistents tindran l’oportunitat de fer xarxa aprofitant per estar a l’aire lliure i conèixer recursos del patrimoni riberenc com és el llagut Lo Roiget d’Ascó.

 

Més informació, accediu al web del projecte COWOCAT_RURAL.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: