Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal dóna suport a la MADE en la recerca d’un model energètic més sostenible per a la Ribera d’Ebre

29 setembre 2016 · Noticies

Jornada MADEEl Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre s’ha posat, aquest dijous, al costat de la Mesa d’Alcaldes per al Desenvolupament de l’Energia (MADE) per tal d’obrir un debat sobre el futur energètic de la comarca. Una discussió que ha de posar damunt la taula qüestions com les energies alternatives i sostenibles, a la vegada que ha de contemplar un model de reconversió energètica del territori.

En el marc d’una jornada titulada “Energia pel futur”, celebrada a Ascó, la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, ha apuntat que cal “generar alternatives de futur per als nostres pobles i els nostres veïns” i “desenvolupar un model energètic alternatiu al que tenim avui en dia”. Tot plegat amb la implicació del territori, “sense esperar que les decisions es prenguin des de fora”, ha puntualitzat. En aquest sentit, ha alertat sobre la dependència de l’energia nuclear que hi ha a la Ribera, amb una instal·lació que “té data de caducitat”.

Obrir la MADE

Carim també ha proposat que la MADE pugui “ampliar mides” i donar l’oportunitat de sumar-s’hi a tots aquells municipis que ho creguin oportú, amb l’objectiu de treballar conjuntament en el futur energètic i el model econòmic que necessita el territori. Actualment en formen part Ascó, Garcia, la Torre de l’Espanyol, Móra d’Ebre, Móra la Nova, Riba-roja d’Ebre, Tivissa, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Vilalba dels Arcs.

Programa de la jornada

La jornada “Energia pel futur” és una de les primeres accions de la nova etapa de la MADE, amb Jesús Benaiges com a nou director executiu. Una figura que compta amb el suport del Consell Comarcal i al qual la presidenta Gemma Carim ha desitjat “molts èxits i encerts”.

La nova etapa que se centra en tres eixos: aprofitar l’energia com a motor de desenvolupament, ser un organisme que debati cap a on ha d’anar l’energia del futur i participar en altres fòrums energètics per donar a conèixer el seu territori d’influència. De cara a la primavera ja es prepara una altra jornada, més internacional, on es parlarà de com es planteja Alemanya el seu futur energètic ara que ha decidit abandonar l’energia nuclear.

A l’acte d’aquest dijous a Ascó hi han assistit, entre altres, José M. Baldasano, catedràtic d’Enginyeria Ambiental a l’UPC; Maria Llop, directora de la Càtedra d’Energia i Desenvolupament de la URV; Juan Pons, representant del Club Español de la Energía; o Ferran Tarradellas, delegat de la UE a Barcelona. Pel que fa als temes que s’hi han tractat, hi ha les implicacions energètiques de l’Acord de París sobre el canvi climàtic, l’energia pel futur o qüestions pràctiques sobre energia i finançament de projectes.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: