Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El programa “La barca de l’Andreu” visita la Ribera d’Ebre per conèixer l’antic comerç fluvial i la clotxa

19 setembre 2016 · Noticies

La Ribera d’Ebre serà el territori protagonista d’un dels propers capítols del programa La barca de l’Andreu del Canal Terres de l’Ebre. La gravació a la comarca es va fer la setmana passada en diferents espais de Flix i Ascó, i és que en aquesta ocasió el presentador, l’escriptor Andreu Carranza, mostra la relació entre les comarques d’interior i la costa a través del peix i el marisc.

A l’espai, que es titularà Terra endins, Carranza va aprofitar un dels productes més coneguts de la Ribera, la clotxa, i el seu ingredient principal, la sardina, per parlar de les relacions comercials entre el litoral i l’interior. D’una banda, va fer un recorregut amb Lo Roget d’Ascó, on va entrevistar l’historiador i responsable de l’Arxiu Municipal de Flix, Josep Antoni Collazos, amb el qual va poder aprofundir en la història del riu i dels llaguts que servien per transportar els productes costers cap a l’interior i a la inversa. D’altra banda, l’escriptor va preparar una clotxa al restaurant L’Ànima de Flix.

La barca de l’Andreu és un programa de 30 minuts de durada presentat per Andreu Carranza, que condueix els reportatges tot fent entrevistes i veient in situ diferents aspectes de la vida dels pescadors. Els capítols ja emesos es poden veure en aquest enllaç. La nova temporada es començarà a emetre a principis de novembre.

Gravació La barca de l'AndreuGravació La barca de l'Andreu

Gravació La barca de l'AndreuGravació La barca de l'Andreu

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: