Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Tot a punt per a les VIII Jornades de Patrimoni i el IX Curs Coneguem la Ribera d’Ebre

15 setembre 2016 · Noticies

portadaUn any més, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre col·labora en l’organització de les VIII Jornades de Patrimoni i el IX Curs Coneguem la Ribera d’Ebre que tindràn lloc a Flix, a partir d’aquest cap de setmana, i fins a mitjans d’octubre.

La cita està organitzada per l’Associació La Cana i el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE), amb la col·laboració també de l’Ajuntament de Flix, la Generalitat de Catalunya, l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), l’Escola Municipal de Música de Flix i l’Orfeó de Flix.

IX Curs Coneguem la Ribera

En el marc del IX Curs Coneguem la Ribera d’Ebre s’impartiran quatre conferències a l’espai de Ca Don Ventura que posaran el focus sobre diverses qüestions d’interès de la nostra comarca. Així, el 22 de setembre Jordi Buixonat, del grup excursionista Serres del Mestral, pronunciarà “Recuperació dels camins de la Ribera d’Ebre”. “La recuperació de la jota a la Ribera d’Ebre” serà la següent cita, el 27 de setembre, a càrrec de Mireia Grangé, presidenta de Lo Fardell Patxetí. El dia 30 serà el moment de parlar de castells, torres, esglésies i ermites, amb “Construccions civils, defensives i religioses enlairades sobre l’Ebre”, una sessió que impartirà Ventura Castellvell, llicenciat en Filologia Catalana i autor de diversos treballs de temàtica històrica. L’última serà el 6 d’octubre, “Viatge geològic per la Ribera d’Ebre”, xerrada que permetrà conèixer diverses curiositats de la comarca en què la geologia juga un paper important i que realitzarà Joaquim Roset, enginyer geòleg i professor de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

Ja dins de les VIII Jornades de Patrimoni, vinculades al programa general de les Jornades Europees de Patrimoni, tindran lloc una quinzena d’activitats més, entre conferències, una exposició, visites guiades, actuacions musicals i la presentació d’un llibre. L’acte inaugural serà dilluns 19 de setembre, a dos quarts de vuit de la tarda, a la sala de Ca Don Ventura, i hi assistirà la consellera de Cultura del Consell Comarcal, Margarita Daura, entre altres. Un esdeveniment que servirà, també, per presentar l’exposició “Pedres de fe. Església i ermites de Flix”, i que finalitzarà amb un tast de vins de la comarca.

Aquesta cita és una bona oportunitat per descobrir la Ribera d’Ebre, des de moltes de les seves vessants. De fet, un dels eixos de les jornades d’enguany és l’església de Flix, mentre que l’altre, es dedica a entitats culturals locals d’altres pobles, i que en aquesta ocasió se centrarà en Vinebre i Riba-roja d’Ebre.

Podeu descarregar tota la programació en aquest enllaç.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: