Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre inaugura demà l’exposició “Cent anys del vapor Anita (1915-2015)”

8 setembre 2016 · Noticies

L’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre (ACRE) acull a partir de demà divendres, 9 de setembre, l’exposició “Cent anys del vapor Anita (1915-2015)”. Es tracta d’una mostra itinerant que ja s’ha pogut veure en diversos indrets i que recull la història d’aquest emblemàtic vaixell de vapor que navegava pel tram final de l’Ebre a principis del segle XX. A la Ribera d’Ebre es podrà visitar fins el proper 3 d’octubre.

La inauguració serà a dos quarts de vuit de la tarda i anirà a càrrec del director dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, Ferran Bladé, l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, i la consellera de Cultura del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Margarita Daura.

La consellera de Cultura de visita a l'exposició que s'inaugura demà a la tarda a l'arxiu comarcal.

La consellera de Cultura de visita a l’exposició que s’inaugura demà a la tarda a l’arxiu comarcal.

El riu com a actiu turístic de la comarca

Daura, que aquest matí s’ha trobat amb l’arxiver comarcal, s’ha referit a l’exposició com “una oportunitat per aprofundir en el patrimoni immaterial del nostre territori, tan lligat al riu, i en la nostra història i la dels nostres avantpassats”. Així, la consellera ha recordat que a la Ribera hi havia hagut embarcacions similars a l’Anita, que van haver de deixar de navegar per la manca de cabal del riu. Una situació que encara complica, avui en dia, el desenvolupament d’activitats i la navegabilitat de l’Ebre.

Malgrat tot, ha assegurat que “des del Consell Comarcal volem promocionar el riu tenint en compte que és un valor afegit del nostre territori, un atractiu turístic de primer ordre, i forma part de la idiosincràsia de tots els ebrencs”.

 

Compromís el Consell amb l’ACRE

La consellera, a la vegada, ha aprofitat per lloar la tasca que duu a terme l’ACRE, que després de gairebé deu anys de trajectòria “s’ha convertit en un espai de referència per a tota la comarca i gestiona el patrimoni documental tant d’ajuntaments com de personatges destacats com Artur Bladé i Desumvila o Carmel Biarnés”. En aquesta línia, ha refermat el suport del Consell a l’Arxiu i ha encoratjat els seus responsables “a continuar fent bona feina, com fins ara”.

Per a més informació sobre l’exposició i les activitats complementàries que hi ha programades per aquest mes de setembre podeu consultar aquest enllaç de la Xarxa d’Arxius Comarcals (XAC) de la Generalitat de Catalunya.

 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: