Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Garcia acollirà enguany la 7a edició de la Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre

5 setembre 2016 · Noticies

L’etnòleg Salvador Palomar serà l’encarregat d’inaugurar la festa a l’espai de la Pista

cartell-JOTA-2016

Clica sobre el cartell per consultar la programació i les entitats organitzadores i col·laboradores d’aquesta diada comarcal.

La població de Garcia serà l’amfitriona enguany de la setena edició de la Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre, organitzada pel Consell Comarcal riberenc i per l’associació Lo Fardell Patxetí amb el suport de tots els pobles de la comarca. Se celebrarà el pròxim dissabte 17 de setembre, a la Pista de Garcia. Aquesta població riberenca ha mantingut sempre la ballada de la seva jota en el romiatge a l’ermita de Santa Magdalena. Va ser l’any 2011, però, quan des de l’associació Lo Fardell Patxetí, en col·laboració amb la gent gran del poble, van acordar la coreografia de la jota garciana que és la que es balla actualment.

L’organització està embastant els darrers actes de la festa que, enguany, segons ha avançat la coordinadora de l’activitat, Mireia Grangé, “introduirà algunes novetats destacades que donarem a conèixer els pròxims dies”. Grangé ha recordat que l’objectiu de la Festa de la Jota “és que sigui un dia de festa i de retrobament de les persones de la comarca que ballen la jota i dels curiosos que volen vindre a acompanyar-nos. Que la jota ompli la plaça i els carrers i ens faci passar un dia de xalera”.

Pel que fa a la persona que inaugurarà enguany la Festa serà l’etnòleg Salvador Palomar, gran coneixedor del patrimoni cultural de la Ribera de l’Ebre, entre el qual la jota, i de les comarques veïnes. Palomar és el fundador, l’any 1980, de l’entitat Carrutxa, la qual ha rebut el Premi Nacional de Cultura 2016, per la seva tasca en l’àmbit de recerca i divulgació de la cultura popular.

En aquesta trobada anual es tornaran a ballar les jotes de tots els pobles de la comarca, un total de 16 entre municipis i EMD, després que l’any passat es recuperés la jota perduda de Móra la Nova. No hi faltaran tampoc els actes més tradicionals, com el taller de jotes adreçat a tots els públics i que en aquest cas ensenyarà a puntejar la jota de Garcia; la mostra de productes locals d’artesania i gastronomia i un berenar popular. La Festa de la Jota començarà a les 17.30 hores a la Pista de Garcia i és d’entrada lliure.

Per a més informació podeu consultar la pàgina de Facebook de Lo Fardell Patxetí.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: