Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’asconenc Ramon Serra Giralt, Avi Comarcal de la Ribera d’Ebre 2016

24 agost 2016 · Noticies

Festa Avi Comarcal 2016

L’asconenc Ramon Serra, Avi Comarcal 2016, en el moment de recollir el reconeixement.

Ramon Serra Giralt, d’Ascó, va ser escollit ahir a la nit Avi Comarcal de la Ribera d’Ebre 2016 per tots els representants de les associacions de gent gran de la comarca. Serra, que va rebre el títol acompanyat de la seva família, va agrair el reconeixement i va mostrar una “gran il·lusió per representar tots els avis de la Ribera d’Ebre”.

Es tracta d’un asconenc nascut l’any 1936 i molt lligat a l’esport, sobretot a l’atletisme. I és que l’Avi Comarcal de la Ribera d’Ebre va fitxar pel club Reus Ploms als 24 anys i va arribar a ser campió de Catalunya de 30 quilòmetres i quart d’Espanya de marató, a més d’haver participat en multitud de curses i proves arreu de l’estat espanyol. També va entrenar nens i nenes de l’AMPA d’Ascó, amb els quals va aconseguir premis en campionats provincials i de Catalunya. Com a regidor d’Esports d’Ascó va formar el Club d’Atletisme, actualment molt reconegut. La seva trajectòria professional però, la va començar exercint de sastre, l’ofici del seu pare, i posteriorment va treballar durant tres dècades a la fàbrica de Flix.

 

Festa dels Avis de la Ribera d’Ebre

Festa Avi Comarcal 2016

Imatge general del sopar de la Festa dels Avis de la Ribera d’Ebre 2016, a la plaça de la Cultura de Móra d’Ebre.

La proclamació de l’Avi 2016 va tenir lloc en el marc de la setena edició de la Festa dels Avis de la Ribera d’Ebre, aquest dimarts al vespre, en un esdeveniment que enguany s’ha celebrat a Móra d’Ebre. A l’acte, presentat per Andreu Prunera, es van viure moments molt emotius quan els avis representants dels diversos municipis de la comarca van recollir els seus reconeixements.

Una festa a la qual van assistir Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i alcaldessa de Vinebre; Sixte Melchor, primer tinent d’alcalde de Móra d’Ebre; i Margarita Daura, consellera de l’àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i regidora de l’Ajuntament d’Ascó. Així mateix, també hi van participar alcaldes i regidors de la resta de pobles participants de la comarca, a més de representants de les associacions de jubilats i pensionistes, familiars i amics dels guardonats.

 

Gent gran arrelada al territori

Festa Avi Comarcal 2016

Un moment dels parlaments de les autoritats a la Festa dels Avis de la Ribera d’Ebre 2016.

L’encarregada de donar la benvinguda als assistents va ser la presidenta del Casal de Jubilats i Pensionistes de Móra d’Ebre, Pepita Arpal, que va manifestar que “la festa és molt significativa i fa sentir estimats els avis, a la vegada que els dóna el privilegi de representar els seus pobles”.

El primer tinent d’alcalde de Móra d’Ebre, Sixte Melchor, va felicitar tots els avis i àvies “per tota una vida de treball i dedicació a la família”. “És un premi ben merescut”, va concloure.

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, es va referir a tots els homenatjats com a persones “amb il·lusió, implicació i estima a la nostra terra”. “És una sort haver pogut néixer, créixer i viure a la comarca”, va expressar, i ells “senten un gran orgull de pertinença a la Ribera d’Ebre”. Així mateix, va lloar la gran riquesa que aporten al territori, per la seva saviesa acumulada. Finalment, va posar en valor la tasca que es fa des del Consell Comarcal per tal que la gent gran riberenca pugui viure al territori amb salut i felicitat, a més de convidar tots els assistents a “no perdre les ganes de caminar i seguir actius”.

Reconeixement a tots els avis

L’homenatge als avis i àvies de la comarca es va dur a terme en el transcurs d’un sopar a la plaça de la Cultura de Móra d’Ebre, amb més de 250 persones. Els guardonats i guardonades d’aquest any i que ahir van recollir la placa commemorativa, a més de l’asconenc Ramon Serra proclamat Avi Comarcal, són: Mercè Font Gurrera (Benissanet), Francisco Santana Díaz (Darmós), Josefa Jornet Rué (Flix), Francesc Mani Marqués (Garcia), Josefina Fortuño Canalda (Ginestar), Teresa Alfonso Pino (Móra la Nova), Dominica Fabregat Paula (Miravet), Ramon Aymí Ciuraneta (La Palma d’Ebre), Maria Masip Sentís (La Torre de l’Espanyol), Armando Lorán Reverter (Tivissa), Enric Pros Ferré (Vinebre) i Vicent Solé Sastre (Móra d’Ebre). Un espectacle va posar el punt i final a la festa.

En aquest enllaç podeu veure el reportatge de la festa que han fet a Canal 21 Ebre.

Mercè Font Gurrera (Benissanet

L’Àvia de Benissanet, Mercè Font Gurrera, recollint el reconeixement.

Festa Avi Comarcal 2016

L’Avi de Darmós, Francisco Santana Díaz, recollint el reconeixement.

Festa Avi Comarcal 2016

L’Àvia de Flix, Josefa Jornet Rué, recollint el reconeixement.

Festa Avi Comarcal 2016

L’Avi de Garcia, Francesc Mani Marqués, recollint el reconeixement.

Festa Avi Comarcal 2016

L’Àvia de Ginestar, Josefina Fortuño Canalda, recollint el reconeixement.

Festa Avi Comarcal 2016

L’Àvia de Móra la Nova, Teresa Alfonso Pino, recollint el reconeixement.

Festa Avi Comarcal 2016

L’Àvia de Miravet, Dominica Fabregat Paula, recollint el reconeixement.

Festa Avi Comarcal 2016

L’Avi de la Palma d’Ebre, Ramon Aymí Ciuraneta, recollint el reconeixement.

Festa Avi Comarcal 2016

L’Àvia de la Torre de l’Espanyol, Maria Masip Sentís, recollint el reconeixement.

Festa Avi Comarcal 2016

L’Avi de Tivissa, Armando Lorán Reverter, recollint el reconeixement.

Festa Avi Comarcal 2016

L’Avi de Vinebre, Enric Pros Ferré, recollint el reconeixement.

Festa Avi Comarcal 2016

L’Avi de Móra d’Ebre, Vicent Solé Sastre, recollint el reconeixement.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: