Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Deu autors opten al XXXIV Premi de Narrativa Ribera d’Ebre 2016 que es lliura el 24 d’agost a Vinebre

19 agost 2016 · Noticies

Deu autors de diferents indrets de parla catalana opten enguany al Premi de Narrativa Ribera d’Ebre 2016, dotat amb 3.000 euros i l’edició del llibre. Un certamen convocat per l’Ajuntament de Vinebre, al qual dóna suport el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, que té per objectiu promoure els escriptors novells que escriuen en llengua catalana. A més, es tracta del premi literari en llengua catalana més veterà de les Terres de l’Ebre i s’ha convertit en tot un referent arreu del país. En aquesta ocasió, el premi es lliurarà dimecres 24 d’agost en el transcurs d’un sopar literari presidit pel conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, i l’alcaldessa de Vinebre i presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim.

 

Presentació de l’obra guanyadora del 2015

Abans de l’inici del sopar es presentarà l’obra guanyadora de la passada edició, El nostre pitjor enemic, de Jesús Maria Tibau. Un llibre del qual tots els assistents es podran endur un exemplar. Pel que fa al sopar, s’hi conviden personalitats del món de les lletres i de la política, a més de veïns i veïnes de Vinebre que no perden l’oportunitat de gaudir d’un esdeveniment cultural com aquest.

 

Acte de lliurament

El lliurament del premi es farà en un acte presentat per la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vinebre, Rosa M. Pros, que tindrà lloc dimecres 24 d’agost. La rebuda de les autoritats i entitats està prevista per les nou de la nit a Ca Don Joan. Posteriorment, la festa es traslladarà a la Sala del Cine, on es presentarà l’obra guanyadora del 2015, entre altres, amb la interpretació de la peça Aura a càrrec dels ballarins Aina Lanas i Julien Rossin. Així mateix, també està prevista l’actuació de la jove violinista Jennifer Panebianco.

Durant el sopar literari és quan es donarà a conèixer el guanyador o guanyadora de la 34a edició del premi de narrativa. Cal recordar que la dotació del premi, 3.000 euros, l’aporta el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, mentre que l’Ajuntament de Vinebre aporta els diners de l’edició del llibre, 1.800 euros, de la qual s’encarrega Cossetània Edicions.

En aquest enllaç trobareu més informació del premi i el llistat d’obres guanyadors de les edicions anteriors.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: