Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Móra d’Ebre acull el 23 d’agost la VII Festa de l’Avi i l’Àvia Comarcal de la Ribera d’Ebre 2016

18 agost 2016 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre organitza, per setè any consecutiu, la Festa de l’Avi i l’Àvia Comarcal de la Ribera d’Ebre 2016, una cita itinerant que enguany tindrà lloc a Móra d’Ebre, agafant el relleu de la passada edició celebrada a Benissanet. La festa, amb la qual es vol reconèixer la trajectòria vital i professional de la gent gran del territori i que busca fomentar l’associacionisme a la comarca, se celebrarà el pròxim dimarts 23 d’agost.

 

Tretze candidats i candidates riberencs

La tivissana Teresa Saladié, en el moment de rebre el reconeixement Àvia Comarcal 2015.

La tivissana Teresa Saladié, en el moment de rebre el reconeixement Àvia Comarcal 2015.

El títol d’Avi o Àvia Comarcal s’elegirà entre els tretze candidats i candidates presentats pels pobles riberencs que participen en aquesta edició. Les persones seleccionades són set homes i sis dones: Ramon Serra Giralt (Ascó), Mercè Font Gurrera (Benissanet), Francisco Santana Díaz (Darmós), Josefa Jornet Rué (Flix), Francesc Mani Marqués (Garcia), Josefina Fortuño Canalda (Ginestar), Ramon Aymí Ciuraneta (La Palma d’Ebre), Maria Masip Sentís (La Torre de l’Espanyol), Teresa Alfonso Pino (Móra la Nova), Vicent Solé Sastre (Móra d’Ebre), Armando Lorán Reverter (Tivissa), Enric Pros Ferré (Vinebre) i Dominica Fabregat Paula (Miravet).

En les altres edicions de la festa els avis i àvies homenatjats de la Ribera d’Ebre han estat Maria Cinta Nogues Homedes (Àvia comarcal 2010), Josep Sabaté Ferrús (Avi Comarcal 2011), Maria Grau Montané (Àvia Comarcal 2012), Benigne Corbella Mestres (Avi Comarcal 2013), Roser Guinau Elies (Àvia Comarcal 2014) i Teresa Saladié Gil (Àvia Comarcal 2015).

 

El programa de la festa

El dia 23 d’agost a partir de les vuit del vespre està prevista l’arribada dels convidats a l’acte, que començarà a dos quarts de nou amb la benvinguda i els parlaments d’homenatjats i autoritats. Entre ells, Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre; Joan Piñol, alcalde de Móra d’Ebre; Xavier Pallarès, delegat del Govern a les Terres de l’Ebre i Rosanna Fatsini, directora territorial de Treball, Afers Socials i Família. Posteriorment es lliuraran obsequis als avis i àvies participants, i es farà la proclamació de l’Avi o Àvia Comarcal de la Ribera d’Ebre 2016. El punt i final el posaran el sopar i un espectacle de fi de festa.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: