Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Els joves riberencs inscrits al programa Garantia Juvenil poden optar a un contracte laboral amb els ajuntaments de la comarca aquesta tardor

11 agost 2016 · Noticies

Els joves riberencs inscrits al programa Garantia Juvenil podran ser contractats en pràctiques aquesta tardor pel Consell Comarcal i els ajuntaments de la Ribera d’Ebre, gràcies a una nova convocatòria de subvencions del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) dirigida a tots els municipis catalans. L’objectiu és incentivar la contractació d’aquests joves per tal de millorar la seva ocupabilitat amb l’adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral, de manera que sigui possible la seva incorporació al mercat laboral de forma estable i duradora en el temps. Així mateix, també es busca ampliar la cartera dels nois i noies que formen part del programa Garantia Juvenil, per a la qual cosa han de tenir entre 16 i 30 anys i trobar-se en una situació de no estudiar ni treballar.

Condicions per ser beneficiari

Els joves que hagin de ser contractats han de complir amb una sèrie de requisits. D’una banda, han d’estar dins del Sistema Nacional de Garantia Juvenil. D’altra banda, han d’estar inscrits com a Demandants d’Ocupació No Ocupats (DONO) al SOC. I, finalment, han d’acreditar la possessió d’un títol universitari o de formació professional de grau mig o superior, títols oficialment reconeguts com a equivalents. També poden entrar en el procés de selecció els joves que disposin d’un certificat de professionalitat que els habiliti per a l’exercici professional.

A la Ribera d’Ebre, actualment hi ha 154 joves dins del programa, dels quals 95 són homes i 54 són dones. Una tercera part dels que estan inscrits al Garantia Juvenil de la Ribera, a més, compleixen els requisits de formació que exigeix la convocatòria laboral dels ajuntaments i el propi Consell. Les inscripcions per a tots aquells nois i noies al programa continuen obertes; s’han de dirigir a la seu del Consell Comarcal per fer els tràmits. La mateixa convocatòria del SOC preveu que també puguin llançar ofertes laborals per als joves les entitats sense lucre de la comarca.

 

Requisits per als ajuntaments

Per la seva banda, els consistoris que vulguin optar a la subvenció hauran de tenir més de 20 persones menors de 30 anys aturades al seu territori. D’aquesta manera tindran dret a un contracte. Per a obtenir més contractes es tindrà en compte la ràdio de joves a l’atur de la zona. Així mateix, els contractes hauran d’estar signats, com a molt tard, el 15 de novembre, i tindran una durada màxima de sis mesos (fins al 15 de maig de 2017).

Un cop cada ajuntament hagi ofertat la plaça a ocupar, els joves podran presentar sol·licituds en funció de la titulació demanada i serà l’administració local la que triarà el millor candidat.

A tot Catalunya, el SOC invertirà 24.800.000 euros en aquestes ajudes als consistoris. Tot plegat, en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil cofinançat per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu per al període 2014 – 2020.

Per a més informació podeu consultar la pàgina web del programa Garantia Juvenil.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: