Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal participa en dos projectes territorials que uneixen esforços per al desenvolupament econòmic de la Ribera

5 agost 2016 · Noticies

Imatge del darrer Ple comarcal, on es van aprovar les dues cartes de compromís amb els projectes territorials.

Imatge del darrer Ple comarcal, on es van aprovar les dues cartes de compromís amb els projectes territorials.

El Ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat, per unanimitat, donar suport a dos projectes d’àmbit territorial, impulsats per altres administracions ebrenques però que contribuiran al desenvolupament econòmic de la comarca, sense cap despesa afegida per a l’ens supramunicipal. Un dels projectes, promogut per l’Ajuntament de Móra la Nova, és el tren turístic Lo Caspolino, un ferrocarril restaurat de 1950 que ha d’unir la Costa Daurada i Casp passant per la comarca de la Ribera d’Ebre. L’altre, liderat des del Consell Comarcal del Baix Ebre, és el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) EbreBiosfera, centrat a impulsar els sectors econòmics líders mitjançant l’ús intensiu de les TIC, la transferència de coneixement i la innovació.

 

Suport a Lo Caspolino

Quant a Lo Caspolino, l’Ajuntament de Móra la Nova, juntament amb la Fundació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial (FPPFI) del municipi, de la qual el Consell Comarcal de la Ribera n’és patró, estan treballant en la posada en marxa d’aquest tren turístic que connectarà la Costa Daurada amb les comarques interiors, fins a la població aragonesa de Casp, i passant per la Ribera d’Ebre i les poblacions que tenen estació de tren, com són Móra la Nova, Ascó, Flix i Riba-roja.

Fins a la data la iniciativa ja ha rebut el suport de diverses administracions i ja s’han dut a terme els treballs d’adequació dels tres vagons i la locomotora que formen aquest ferrocarril. Recentment el Govern ha anunciat que l’empesa pública Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) serà l’encarregada de l’explotació del comboi. En aquest sentit, el Consell Comarcal s’ha posat al costat de l’administració local per tal que la proposta de Lo Caspolino sigui presentada davant el Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya per sol·licitar la corresponent subvenció a la convocatòria PECT-FEDER 2014-2020.

 

TIC i innovació al projecte EbreBiosfera

L’altre dels projectes als quals s’ha adherit el Consell riberenc és el projecte d’especialització i competitivitat territorial Ebrebiosfera, que té com a objectiu situar les Terres de l’Ebre en el grup d’economies territorials més dinàmiques de Catalunya. En aquest cas, el projecte està impulsat pel Consell Comarcal del Baix Ebre, amb la participació activa de la Universitat Rovira i Virgili (URV), i es presentarà al Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya per aconseguir la corresponent subvenció a la convocatòria PECT-FEDER 2014-2020.

El PECT Ebrebiosfera vol promoure un canvi en el model econòmic territorial en favor del coneixement, la innovació, la generació d’activitat econòmica i empresarial i l’ocupació de qualitat del territori. Prèviament es realitzarà una diagnosi de les potencialitats i les limitacions o debilitats actuals i, a partir d’aquí, es buscarà la forma d’impulsar la indústria del moble, el turisme o l’economia verda, entre altres. Tot plegat, amb l’ús de les TIC com a element transversal, i pensant a aconseguir un equilibri territorial a les quatre comarques ebrenques.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: